25 / 04 / 2024

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş! Bir yılda yüzde 177 yükseliş!

Borsa İstanbul’da tarihi yükseliş! Bir yılda yüzde 177 yükseliş!

Borsa İstanbul her gün rekorlarına bir yenisini eklemeyi sürdürüyor. Borsa İstanbul gün içi tarihi zirvesini 300 puanın üzerine taşıdı. İşte detaylar!



Borsa İstanbul rekor üzerine rekor kırmayı sürdürüyor, bugünkü işlemlerde gün içi tarihi zirvesini 3000 puanın üzerine taşıdı. BIST 100 endeksinin son 1 yıllık getirisi ise yüzde 177 oranına ulaştı.  Borsa İstanbul'daki tarihi yükseliş serisi yılbaşından önce de hatta sonrasında da devam ediyor. 2022 yılının ilk işlem gününe 1871 puandan başlayan Borsa İstanbul günü 3007 puana kadar yükseldi ve son 8 ayda yüzde 61 oranında değer kazanmış oldu. Son bir yıla bakıldığı zaman ise BİST endeksi yüzde 177 oranında prim elde etti.

YATIRIMCILAR PARALARINI KATLAMAYA DEVAM EDİYOR!

Borsa İstanbul'a kote şirketler büyük karlarını açıklamaya başladı. Tarihi yüksek ciro ve karlara ulaşan şirketlerin hisselerine yatırımcılar tasarruflarını yönlendirmeye başladı. Hem yükselişten hem de kârdan temettü geliri elde edecek olan yatırımcılar paralarını katlamaya devam ediyor.

BANKACILIK ENDEKSİ YILBAŞINDAN BU YANA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR!

Bankacılık endeksi yılbaşından bu zamana kadar yüzde 85, son bir yılda ise yüzde 124 yükseldi. Sanayi endeksi yılbaşından bu yana yüzde 43, son bir yılda da 87 yükseldi. Sanayi endeksi yılbaşından bu yana yüzde 43, son bir yılda ise 87 çıktı. Holding endeksi yılbaşından bu yana yüzde 74.5, son bir yılda da yüzde 124 oranında yükseliş ile ilerliyor.

YABANCI YATIRIMCILAR YENİDEN BORSA'YA GELİYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı veriler şu şekilde; Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar tekrardan alıcı olarak görülmeye başladı. Geçtiğimiz hafta, yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'da 270 milyon dolarla net alıcı oldu. Bu şekilde Kasım 2021 tarihinden bu yana Borsa'ya en yüksek yabancı yatırımcı girişi gerçekleşmiş oldu.

TOKİ 20 ilde satışa çıkardı! Yüzde 50’si peşin 120 ay vade ile hemen sahip olun!

Aile sosyal yardım paraları yattı mı? Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak?

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön