26 / 04 / 2024

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsada son çeyrekte neler olacak? Borsanın en değerli şirketi hangisi?

Borsa İstanbul'da son çeyrekte şirketlerin üçüncü çeyrekle ilgili bilançoları gelmeye başlayacak. Yatay seyreder endeks misse ve sektör bazında hareketlilikler yaşanacak.



Borsa'da 9 aylık süreçte BIST 100 Endeksi 1.858 puandan 3 bin 180 puana çıktı. Aynı sürede dolar kuru yüzde 38, gram altın yüzde 29 seviyelerinde yükselirken BIST 100 Endeksi yüzde 71,18 oranında yükseldi. Milliyet Gazetesi'nden Zeynep Aktaş'ın değerlendirmesine göre yılın ilk dokuz ayında en fazla kazanan yatırımcı borsa yatırımcısı oldu.

Borsa İstanbul'da son çeyrekte Ekim ayı boyunca şirketlerin üçüncü çeyrek bilançoları açıklanmaya başlanacak ve dokuz aylık performanslar ortaya çıkacak. Bu nedenle hisse ve sektör bazlı hareketlerin öne çıkması bekleniyor. Borsada son çeyrekte ulaştırma, enerji, gıda sektöründe seçici hisse hareketliliklerinin yaşanması da beklentiler arasında.

BIST 30'da yüzde 100'ün üzerinde getiriler oluştu

Piyasa değeri en yüksek şirketlerin yer aldığı BIST 30'daki şirketlerde yüzde 100'ün üzerinde getiriler oluşurken, Hektaş'ta yüzde 291.06 yükseliş kaydedildi.Türk Hava Yolları yüzde 252.65, Pegasus yüzde 180.40 değerlendi. Sasa Polyester yüzde 158.09, Sabancı Holding ise yüzde 103.56 oranında prim yaptı. Bankacılık sektöründe ise İş Bankası (C) yüzde 140.84 oranında Yapı Kredi Bankası ise yüzde 114.06 oranında değerlendi.

Borsa şirketlerinin piyasa değeri 194 milyar dolar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön