27 / 04 / 2024

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsaya gelen yabancılar kalacak mı? Gidecek mi?

Borsa İstanbul'a gelen yabancılar kalıcı olacak mı? Yabancı borsa yatırımcısı hangi ülkelerden geldi. Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı, hangilerini sattı?  



Her gün yeni bir rekorla kanış yapan Borsa İstanbul'da Borsa endeksi 3.521’e yükseldi. Endeks son bir ayda yüzde 26 ve yılbaşından bu yana yüzde 89 yükselirken alternatif piyasalarda yatay bir seyir izlendi. Dolar/TL kuru 18,22,  Euro/TL 18,35 ve altının onsu 1.716 dolar olarak kayıtlara geçti.  Borsada endeks banka hisseleriyle yükseldi ve banka hisseleri yılbaşından bu yana yüzde 186 prim yaptı.

Yabancılar borsada kalıcı mı sorusuna yanıt arayan Milliyet Gazetesi Yazarı Zeynep Aktaş, MB'nın faizi 14 puandan 13 puana indirmesiyle birlikte hisse senetlerine ilginin arttığını ve yabancı yatırımcının 8 ay sonra Ağustos ayında yeniden borsaya döndüğünün söyledi.

Yabancılar en çok hangi hisseleri aldı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön