20 / 04 / 2024

Borusan Türkiye'de 2 iş makinesi merkezi açacak!

Borusan Türkiye'de 2 iş makinesi merkezi açacak!

Borusan, Türkiye’de iş makinelerine hizmet verecek iki merkez açmaya hazırlanıyor. Borusan, 2017’de açacakları iki tesis ile 400 kişiye istihdam sağlayacak.



Borusan Grubu’nun distribütörlük şirketi Borusan Makine ve Güç Sistemleri, 2017 sonuna kadar Ankara’da ve İstanbul’da Komponent Revizyon Merkezleri açmaya hazırlanıyor. Firma daha önce Kazakistan Karaganda’da dünya devi Caterpillar (CAT) ile güç birliği yaparak iş makinelerine servis ve hizmet sunan bir tesis açmıştı.  Borusan Makine ve Güç Sistemleri’nin İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, şirketin Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya’da operasyonlar yaptığını, Ankara’da ve İstanbul’da 400 kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti. 


Özgür Günaydın, Borusan Makine ve Güç Sistemleri’nin 400 iş makinesinin İstanbul’daki 3’üncü havalimanı inşaatında çalıştığını söyledi. Günaydın, "Normalde iş makineleri günde 8 saat çalışır, ancak 3’üncü havalimanında madenden fazla çalışıyor makineler. 2 milyar metreküp toprak hareketi yaşanıyor bölgede. Günde 1 milyon metreküpün üzerinde toprak hareketi oluyor. Araçları yakından takip ediyoruz” diyor. Açılacak merkezler ile başta 3’üncü havalimanı olmak üzere madenler, yol ve dev projelere hizmet iş makinelerine hizmet verilecek.


2.5 MİLYONLUK KAMYON

Borusan Makina ve Güç Sistemleri’nin 12 yıldır 22 lokasyonda yaklaşık 800 kişilik bir ekiple hizmet verdiğinin altını çizen Özgür Günaydın, “Karaganda’da yılda 365 gün günde 22 saat çalışan araçların var. Bölgede 99 farklı madenin çıkıyor. Dünyanın madencilikte önde gelen şirketlerine hizmet veriyoruz. Madencilikte kullanılan 150 ton taşıyan kamyonların birinin değeri 2.5 milyon dolar. Bu araçlardaki hasar madendeki tüm işlerin aksamasına neden olabiliyor. Bu yüzden de Borusan ve CAT işbirliğiyle kurulan sistemde her araç dijital olarak da takip ediliyor. Erken uyarı sistemleri sayesinde verimlilik yakalanıyor. Bu bölgede hurdalara da hayat veriyoruz. Merkezlerde yenilenen ürünler iyileştirilen modifikasyonlar sayesinde iyi performans sergiliyor. 2011 yılında kurulan Kazakistan Komponent Revizyon Merkezi, 2016 yılında CAT sertifikasını aldı ve Caterpillar tarafından dünyanın en iyi tesislerinden biri olarak seçildi. Halen Avrupa, Asya ve Afrika’daki tek Komponent Revizyon Merkezi olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" şekline açıklamalarda bulundu. 


Hürriyet 


Geri Dön