25 / 04 / 2024

Bosch'un Bursa OSB'deki yeni fabrikası açıldı!

Bosch'un Bursa OSB'deki yeni fabrikası açıldı!

Bosch, 1975 yılından bu yana faaliyet gösteren Bursa’daki Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yenilenen ve üretim kapasitesi artırılan fabrikasının resmi açılışını yaptı.



Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcısı Bosch, 1975 yılından bu yana faaliyet gösteren Bursa’daki Bosch Fren Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yenilenen ve üretim kapasitesi artırılan fabrikasının resmi açılışını yaptı. Açılışa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı.


Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikasıyla fren sistemleri üretim kapasitesini yüzde 61 artıracak olan Bosch, ağırlıklı olarak Türkiye’deki otomotiv üreticilerinin servo frenlerini üretecek.


Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, yeni fabrikanın, Türk otomotiv endüstrisinin 2023 vizyonu hedeflerine ulaşması durumunda, bu ihtiyacı da karşılayacak kapasitede olduğunun altını çizdi. Young, 2010’dan bu yana Bursa’ya 500 milyon euro’nun üzerinde doğrudan yatırım yaptıklarını da söyledi. 38 haftada tamamlanan fabrikada, tamamen yeni teknolojik bir ürün de üretilecek.


Milliyet


Geri Dön