29 / 03 / 2024

Bosna'da sel nedeniyle 200 ev zarar gördü!  

Bosna'da sel nedeniyle 200 ev zarar gördü!  

Bosna Hersek'in kuzey ve orta kesimlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sel felaketi yaşandı. Aralıksız olarak devam eden sağanak yağış nedeniyle oluşan selde pek çok kişi evini terk ederken 200 ev zarar gördü. 



Bosna Hersek'te iki gündür devam eden sağanak yağış sel baskınına neden oldu. Hayatı olumsuz etkileyen sel nedeniyle pek çok Bosnalı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Selde 200 ev zarar gördü. 

Milliyet Gazetesi'de yer alan habere göre; ülkenin kuzey ve orta kesimlerinde yaşanan sel felaketi Una ve Sana nehirlerinin taşması nedeniyle yaşandı. Taşan nehir suları çevrede bulunan ev ve iş yerlerine zarar verdi. Sel nedeniyle yer yer heyelanlar meydana geldi. 

Sel yoğun olarak Bihac, Cazin, Sanski Most, Banja Luka, Prijedor, Maglaj, Teslic gibi nehir kıyısına kurulu şehirleri etkiledi. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. En çok zarar gören şehir ise Prijedor oldu. Şehirde  200'den fazla ev hasar gördü. Maglaj ve Sanski Most kentlerinde yetkililer tarafından  "doğal afet durumu" ilan edildi.

Taşkınlar nedeniyle şehirler arası yollar da ulaşıma kapandı. Banja Luka, Teslic, Celinac, Novi Grad ve Laktasi'deki okullarda eğitime ara verildi. Uzmanlar felakette can kaybı yaşanmadığını bildirdi. Meteoroloji uzmanları yağmurun gün içinde etkisini azaltacağı açıkladı. 

Bosna Hersek'te Mayıs 2014'te "yüzyılın en büyük doğal afeti" olarak nitelendirilen bir sel felaketi daha yaşanmıştı. Selde onlarca insan hayatını kaybetmiş, 20 bine yakın ev hasar görmüştü.

Bosna Alaca Camisi açıldı!

 


Geri Dön