26 / 04 / 2024

Bosphorus City Arte TV'de belgesele konu oldu!

Bosphorus City Arte TV'de belgesele konu oldu!

Yönetmen Albert Knetchel tarafından çekilen 5 bölümlük belgesel, 27 Eylül'den itibaren 5 gün süreyle yayınlanacak



Gayrimenkul sektörünün ilk büyük temalı lüks konut projesi Bosphorus City, Fransız-Alman kültür kamu kanalı Arte TV için çekilen "Bosphorus" isimli belgesele konu oldu. Yönetmen Albert Knetchel tarafından çekilen 5 bölümlük belgesel, 27 Eylül'den itibaren 5 gün süreyle yayınlanacak. Bosphorus belgeseli, Boğaz konusunda çekilen en geniş kapsamlı belgesel olacağı söyleniyor.

Fransız-Alman televizyon kanalı Arte TV, Boğaz'ı konu aldığı "Bosphorus" isimli belgeselin Boğaz mimarisi ile bölümünde Bosphorus City'e geniş bir şekilde yer verdi. Belgeselin yönetmeni Albert Knetchel, belgesel ile ilgili ön araştırma yaparken, Boğaz şehri inşa edileceği ile ilgili haberleri gördüklerini ve çok etkilendiklerini, projeyi incelediklerinde mutlaka çekecekleri belgeselde yer alması gerektiğine karar verdiklerini söyledi. Haziran ayında çekim için Türkiye'ye gelen 4 kişilik belgesel ekibi ilk olarak Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ile Boğaz'daki yalısında bir araya gelerek, hem İstanbul Boğazı, hem de Bosphorus City projesi hakkında bilgi aldı ve yalıda çekim gerçekleştirdi. İkinci gün Bosphorus City'nin proje alanında çekim yapan ekip, proje ile ilgili de detaylı bilgi aldı. Boğazın tamamlanmadan önceki geçirdiği aşamaları, Boğaz yalılarını ve Bosphorus City'nin genel görüntüsünü çektiler ve Bosphorus City'den yalı almış bir ev sahibiyle röportaj yaptılar.

Belgeselle ilgili bilgi veren Arte TV Editörü Gabriele Ohl, "Bosphorus" belgeselinin bugüne kadar Boğaz konusunda yapılmış en geniş kapsamlı çalışma olacağını vurgulayarak, "Belgeselin Boğaz'da mimari, Boğaz'da gençlik, Boğaz'da kadın, Boğaz'da ulaşım ve trafik ve Boğaz'da gece hayatı olmak üzere 5 ayrı konu başlığı ve bölümü olacak. Bosphorus City'e Boğaz'da Mimari konu başlığı altında yer vereceğiz. Belgesel 27 Eylül'de 5 gün üst üste her akşam saat 19.30'da yayınlanacak. Boğaz kousunda yapılmış en geniş kapsamlı belgeseli yaptığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz" dedi.
Hürriyet Emlak

Geri Dön