25 / 04 / 2024

Bosphorus City, Arte TV'de belgesele konu oldu!

Bosphorus City, Arte TV'de belgesele konu oldu!

Yönetmen Albert Knetchel tarafından çekilen 5 bölümlük belgesel, 27 Eylül’den itibaren 5 gün süreyle yayınlanacak



Gayrimenkul sektörünün ilk büyük temalı lüks konut projesi, satış rekorları kıran Bosphorus City, Fransız-Alman kültür kamu kanalı Arte TV için çekilen “Bosphorus” isimli belgesele eşsiz mimarisiyle konu oldu. Yönetmen Albert Knetchel tarafından çekilen 5 bölümlük belgesel, 27 Eylül’den itibaren 5 gün süreyle yayınlanacak. Bosphorus belgeseli, Boğaz konusunda çekilen en geniş kapsamlı belgesel olacak.

Prestij ve zenginliğin simgesi, güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan boğaz yalılarının en görkemli örnekleriyle birlikte tam 3 yılda tasarlanan Bosphorus City projesi, yabancı basının da ilgisini çekiyor. Son olarak Fransız-Alman televizyon kanalı Arte TV, Boğaz’ı konu aldığı “Bosphorus” isimli belgeselin Boğaz mimarisi ile bölümünde eşsiz mimarisiyle dikkat çeken Bosphorus City’e geniş bir şekilde yer verdi. Belgeselin yönetmeni Albert Knetchel, belgesel ile ilgili ön araştırma yaparken, Boğaz şehri inşa edileceği ile ilgili haberleri gördüklerini ve çok etkilendiklerini, projeyi incelediklerinde mutlaka çekecekleri belgeselde yer alması gerektiğine karar verdiklerini söyledi. Haziran ayında çekim için Türkiye’ye gelen 4 kişilik belgesel ekibi ilk olarak Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ile Boğaz’daki yalısında bir araya gelerek, hem İstanbul Boğazı, hem de Bosphorus City projesi hakkında bilgi aldı ve yalıda çekim gerçekleştirdi. İkinci gün Bosphorus City’nin proje alanında çekim yapan ekip, proje ile ilgili de detaylı bilgi aldı. Boğazın tamamlanmadan önceki geçirdiği aşamaları, Boğaz yalılarını ve Bosphorus City’nin genel görüntüsünü çektiler ve Bosphorus City’den yalı almış bir ev sahibiyle röportaj yaptılar.

Belgeselle ilgili bilgi veren Arte TV Editörü Gabriele Ohl, “Bosphorus” belgeselinin bugüne kadar Boğaz konusunda yapılmış en geniş kapsamlı çalışma olacağını vurgulayarak, “Belgeselin Boğazda mimari, Boğazda gençlik, Boğazda kadın, Boğazda ulaşım ve trafik ve Boğazda gece hayatı olmak üzere 5 ayrı konu başlığı ve bölümü olacak. Bosphorus City’e Boğaz’da Mimari konu başlığı altında yer vereceğiz. Belgesel 27 Eylül’de 5 gün üst üste her akşam saat 19.30’da yayınlanacak. Boğaz kousunda yapılmış en geniş kapsamlı belgeseli yaptığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz” dedi.

Sinpaş GYO’nun Halkalı-K.Çekmece‘de projelendirdiği Türkiye’nin ilk temalı konut projesi Bosphorus City’de boğaz ve çevresindeki semtler modern ve geleneksel mimari ile yeniden yorumlanıyor. İstanbul’un yeni Boğaz şehrinde 26 bin m2 büyüklüğünde 720 metre uzunluğunda Boğaz ve yine aslına uygun tasarlanan 2 Boğaz köprüsü bulunuyor. Proje, 63 farklı ev tipi ile toplam 2796 konuttan oluşuyor. 60 ile 645 metrekare aralığında değişen konutların bulunduğu projede ev fiyatları 176.374 TL ile 2.742.162 TL arasında değişiyor. İlk etap teslimlerinin başladığı projede temmuz sonuna kadar 663 konut teslim edilecek. Proje kapsamında evlerin tamamı2011 yılı sonuna kadar teslim edilmiş olacak. Böylece, yaklaşık 10 bin kişiye İstanbul’un doyumsuz güzelliklerinin bir arada olduğu yeni bir yaşam alanı sunulacak.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Bosphorus City, belgesele konu oldu

Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, Fransız-Alman  kültür kamu kanalı Arte TV için çekilen "Bosphorus" isimli belgesele konu oldu.

Yönetmen Albert Knetchel tarafından çekilen ve İstanbul Boğazı konusunda çekilen 5 bölümlük belgeselin, 27 Eylül’den itibaren 5 gün boyunca her akşam 19.30’da Arte TV’de yayınlanacağı bildirildi.

Belgeselle ilgili değerlendirmede bulunan Arte TV Editörü Gabriele Ohl, belgeselin Boğaz’da "mimari", "gençlik", "kadın", "ulaşım ve trafik" ve "gece hayatı" olmak üzere 5 ayrı konu başlığı ve bölümünün bulunacağını ifade ederek, "Bosphorus City’ye ’Boğaz’da Mimari’ konu başlığı altında yer vereceğiz. Boğaz konusunda yapılmış en geniş kapsamlı belgeseli yaptığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz" dedi.
AA

 


Geri Dön