27 / 04 / 2024

Bosphorus City'te metrekaresi 2 bin 700TL!

Bosphorus City'te metrekaresi 2 bin 700TL!

Bosphorus City'de Ortaköy etabını gelecek hafta satışa sunmaya hazırlanan Sinpaş GYO, projeyi Saraylar etabı ile büyütme kararı aldı



Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Boğazını Halkalı'ya taşıdığı Bosphorus City projesinde 600 konutluk Ortaköy etabını erkene alarak önümüzdeki hafta satışa çıkartacak. Sinpaş GYO ayrıca projedeki yalıların yoğun ilgi görmesi nedeniyle projeyi büyütme kararı aldı. Daha önce Boğazın Çengelköy-Ortaköy boğaz hattını kapsayan projeye Saraylar bölgesi de eklendi. Konsept çalışması devam eden Saraylar etabında 650 konut bulunacak ve Çırağan Sarayı ile Dolmabahçe Sarayı da yeniden yorumlanacak. Çırağan Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı, içinde özel davet mekanlarının da yer alacağı şekilde konut amaçlı ya da butik otel olarak inşa edilecek.

'BİN 177 DAİRE SATILDI'
İlk satışa çıktığında metrekare fiyatları bin 700 ile 2 bin 100 TL arasında değişen projenin Ortaköy etabındaki dairelerin metrekaresi 2 bin 700 ile 3 bin TL arasından satışa sunulacak. Saraylar etabı ekim ayında satışa çıkacak. Projenin 2011'de tamamlanması hedefleniyor. Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, bin 170 daireyi şimdiden sattıklarını ifade ederek, "Şu ana kadar 800 milyon liralık satış yaptık. Saraylar bölgesini katmadan sadece Ortaköy etabını eklediğimizde bile 1 milyar lira hedefimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Yoğun ilgi nedeniyle yeni eklenen saraylar bölümünde boğazın kenarlarını sadece yalılara ayırıyoruz" diye konuştu.

%556
2008'de cirosunu ve satış adetlerini yüzde 556 arttırdı
* 4 yıl içinde 23 proje yapacak, 11 bin 500 konut üretecek.
* 4 yılda yaklaşık 2.6 milyar TL yatırım yapacak.
* 12 bin kişiye istihdam sağlayacak.
* Bosphorus City projesinden 1 milyar TL üzerinde gelir bekleniyor. (Sabah Emlak)

Konuyla ilgili diğer gazetelerde yer alan haberler:

Sinpaş şimdi de saray yapıyor

Sinpaş, Halkalı'ya taşıdığı Boğaziçi'nin güzelliklerine sarayları da ekliyor. Talep üzerine projeyi büyütme kararı alan firma, Boğaz'ın 1 km uzunluğunda bir benzerini inşa etmiş olacak...

Boğaz'ın yeniden inşa edildiği Bosporus City'de Çırağan ve Dolmabahçe sarayları da yer alacak. Sinpaş, Halkalı'daki Boğaziçi konseptiyle geliştirdiği Bosphorus City'e gelen talep üzerine projeyi büyüttü ve Ortaköy'ün devamı olan Saraylar bölgesini de ekledi.

Önümüzdeki hafta 600 konutluk Ortaköy bölgesini de satışa çıkaracak olan Sinpaş, Saraylar bölgesinin de eklenmesiyle Halkalı'ya toplam 3600 konut yapmış olacak. Bosphorus City inşaatının 2012'de tamamlanacağını belirten Sinpaş Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, bir yıl önce satışa sunulan projenin yüzde 25'e yakın prim yaptığını ve krizin etkisiyle bir miktar devir gerçekleştiğini belirtti. Gacemer “Bir yıl önce ortalama 1.850 lira ile satışa çıkarken Ortaköy bölgesini 2.200 seviyelerinden satışa sunmayı planlıyoruz” dedi.

İSVEÇLİ YÜZÜCÜ BOĞAZ'I TURLADI

 Seba Gacemer, İstinye-Yeniköy hattından Dolmabahçe'ye kadar uzanan mini Boğaz'ın 1 kilometre uzunluğa ulaştığını belirterek Ortaköy'ün satışı öncesinde yeni bir reklam filmi hazırladıklarını anlattı. İsveç Milli Takımının yüzücülerinden Oscar Daniel'in rol aldığı reklamda yüzücü Boğazın tüm semtlerini geçerek Ortaköy'e kadar ulaşıyor. Orijinal Boğaz Dolmabahçe'de sona ererken Sinpaş'ın Bosphorus City'sinin devamında Tema Park yer alacak.

YALILARIN HEPSİNİ SATTIK

 Seba Gacemer, projeye özellik katacağını düşünerek inşa ettikleri yalıların çok ilgi gördüğünü belirtti. 17 tane Boğaziçi yalısı ve 8 tane de özgün yalı inşa ettiklerini belirten Gacemer “Ortala 2.7 milyon liradan sattığımız yalıları biz projenin süsü gibi görüyorduk. Ama en çok ilgiyi onlar gördü” diye konuştu.

HER HAFTA ÜÇ KİŞİYİ İŞE ALIYORUZ

Sinpaş'ın pazarlama bölümünün şu anda 70 kişiden oluştuğunu söyleyen Gacemer, “Ottomanor projesini de içine alan Bursa Modern adında yeni bir proje yapıyoruz. Lagün, Aqua City, Bosphorus, Rumeli Konakları gibi çok sayıda projemiz var. Pazarlama ekibine her hafta 2-3 kişi katılıyor” dedi. (Bugün)

Kriz tutmadı, yalılar satıldı

Sinpaş Gayrimenkul, Halkalı'daki Bosphorus City projesinde yer alan 2.150 konutun 1.970'ini, 25 yalının da 12'sini sattığını açıkladı

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, İstanbul Boğazı'nın bir kopyası şeklinde inşa edilecek Bosphorus City projesindeki 25 yalıdan 12'sinin satıldığını söyledi.
Boğazdaki ahşap yalılardan esinlenerek, kullanım alanı 600 metrekare olan bir yalı modeli geliştirdiklerini ve projenin belirli yerlerine bu modelden 17 adet yalıyı yerleştirdiklerini belirten Gacemer, şunları söyledi:
“Fiyatları 2 milyon 200 bin lira ile 3 milyon 800 bin lira arasında değişen yalılarımız büyük ilgi gördü. Projede tek tip yalıların yanı sıra Boğaz'ın bazı simge yalılarına da yer vereceğiz. Ancak bu yalıların birebir kopyalarını yapmayacağız. Görünüm itibariyle benzeyecekler. Bugünkü sahiplerinin adını kullanmayacağız. Vaniköy Yalısı, Anadolu Hisarı Yalısı şeklinde isimlendireceğiz.”

‘Ortaköy' satışa çıkıyor
Arnavutköy'deki gibi sıra yalılar da inşa edeceklerini ve Saraylar bölümünde 600 konut yapacaklarını belirten Gacemer, “Bosphorus City projemizde 2008 Haziran ayında fiyatlarımız metrekare başına ortalama 1700-2150 liraydı şu anda fiyat aralığımız 2700-3000 lira arasında.”
Bosphorus City'de 2 bin 150 konutun 1970 adetini sattıklarını belirten Gacemer, “Yaklaşık 800 milyon lira ciro elde ettik. Önümüzdeki hafta Ortaköy bölümünü satışa çıkaracağız. Ortaköy'de yaklaşık 355 konut olacak; elimizdeki portföyle beraber bu kısımdan yaklaşık 300 milyon lira ciro bekliyoruz” dedi.

Ottomanors, ‘Bursa Modern' oldu
Bursa'daki 2 bin 200 konutluk Ottomanors projesinin adını da değiştirdiklerini kaydeden Gacemer, “Projenin ismi Bursa Modern olacak. Haftaya da bu proje kapsamında İpekyolu Mahallesi'nin satışına başlayacağız” dedi.

Flatofis'te 2 bin kişiye iş
Sinpaş Yapı tarafından İstanbul Haliç'te 110 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen Flatofis'in Genel Müdürü Mehmet Özdemir, 2 bin kişiye ek istihdam sağlayacağını söyledi.
Özdemir, “İçinde toplantı salonları, fitness center, kapalı yüzme havuzu, SPA ve restoranları olan Flatofis'in, çarşı bölümünde Adil Işık, YKM, Kiğılı, Arslanlı, Dufy, Muya, Toyiki, MOL, İntersport ve Defacto markaları, outlet mağazalarını açacak” dedi.
Özdemir, Flatofis'te Darty, Koçtaş, Burger King, Değirmen Pastanesi, Starpark, Yılmaz Optik, Takışık, Niyazibey Restoran, Atom, Different   Hair, Narpost, Sbarro'nun da yer aldığını açıkladı. (Milliyet)

1 milyar TL hedef koydu, Dolmabahçe ve Çırağan Sarayı'nı Halkalı'ya taşıyacak     
 
 
Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 1 milyar TL ciro beklediği Bosphorus City projesini 180 dönüm büyütme kararı aldı. Saraylar bölümü adını verdiği yeni etapta İstanbul'un Çırağan ve Dolmabahçe gibi ünlü saraylarının modern yorumunu yapacak olan Sinpaş, Bosphorus City'yi de, toplamda 3 bin 500 konuta ulaştıracak.

Halkalı'da gerçekleştirdiği Bosphorus City projesi için 1 milyar lira gelir hedefi koyan Sinpaş GYO satış hızından memnun kalınca projeyi büyütme kararı aldı. Boğaz'ın semtlerini taşıdığı Bosphorus City'nin yanındaki 180 dönümlük arsayı da projeye ekleme kararı alan Sinpaş GYO, burada İstanbul'un Çırağan ve Dolmabahçe gibi ünlü saraylarının modern yorumunu yapacak. Toplam 650 konuttan oluşacak ve Ekim ayında satışa çıkacak olan Saraylar Bölgesi ile birlikte, Bosphorus City toplamda 3 bin 500 konuta ulaşacak.

Projede 1770 dairenin satışını şimdiden tamamladıklarını ifade eden Sinpaş GYO Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, önümüzdeki hafta 355 konuttan oluşan Ortaköy etabının da satışa çıkacağını söyledi. Ortaköy etabından 300 milyon TL ciro hedeflediklerine dikkat çeken Gacemer, şöyle devam etti: "Şu ana kadar zaten 800 milyon liralık satış yaptık. Saraylar Bölgesi'ni katmadan sadece Ortaköy etabını eklediğimizde bile 1 milyar lira hedefimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu yeni bölümde Boğaz'ın kenarlarını sadece yalılara ayırıyoruz. Çünkü bundan önceki etaplarımızda yalılara beklediğimizin çok üzerinde talep geldi."

1 kilometre boğaz

Saraylar Bölgesi'nde yer alacak sarayların ne şekilde değerlendirileceğinin henüz kesinleşmediğinin altını çizen Gacemer, şunları söyledi: "Çırağan Sarayı'nı yorumlayacağımız yapıyı konut olarak satabiliriz. Dolmabahçe Sarayı'nın yorumu için ise otel düşünüyoruz. Burada butik otel yaparak bölgedeki iş adamlarına da özel toplantılar için bir mekan yaratmak istiyoruz. Sitenin güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde bunu başarabilirsek, oteli dışarıya da açacağız. Yeni arazide gerçekleştireceğimiz bölüm ile birlikte sitede Boğaz'ın uzunluğu 800 metreden 1 kilometreye çıkacak. Projenin tamamını 2011'de tamamlamayı hedefliyoruz."

Lagün projesini vaat ettiklerinden 3 ay önce teslim ettiklerini belriten Seba Gacemer, şöyle konuştu: "Şimdi Bursa'daki Bursa Modern projemizde İpekyolu Mahallesi'ni satışa çıkartacağız. Proje bu yeni mahalle ile 2 bin 600 konuta ulaşacak. Ankara'da da arazilerimiz var. Bu yıl sonuna doğru Ankara'da da yine özel konsept kullanacağımız bir proje ile satışa çıkacağız. Yine bu yıl içinde Marmaris İçmeler'de de, yabacıları da hedefleyeceğimiz bir projenin lansmanını yapacağız."

2008'de ciromuz yüzde 556 arttı

Sinpaş GYO'nun 2008 beklentisi ve 5 yıllık planları şöyle: 2008 yılında 2007 yılına göre cirosunu ve satış adetlerini yüzde 556 arttırdı.

Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 23 proje yapmayı planlıyor. Bu projelerinde yaklaşık 2 milyon metrekare inşaat yapıp, 11 bin 500 konut üretecek.

4 yılda toplam yaklaşık 2,6 milyar TL yatırım yapacak.

Aqua City 2010 projesinde, 2 haftada 280'e yakın konut sattı.

Lagün projesinde 336 konut satışı tamamlandı.

Borsaya düşük çıktık, değeri sonra bulduk

Halka arz edildikleri dönemde Borsaya düşük değerle çıktıklarını ifade eden Seba Gacemer, "Küçükçemece'de arsa dediler. Değersiz gördüler. Projenin araziye katacağı değeri düşünemediler. O zaman onlara Sinpaş'ın 1200 TL metrekare fiyatına konut satamayacağını anlatamadık. Ancak, sonradan hisseler değerini buldu" dedi.

Yüz müşteriden 6'sı geri ödeme sorunlu

Krizle birlikte işsizliğin tetiklendiği Türkiye'de müşterlerinin geri ödemelerinde beklenenin üzerinde sorun yaşamadıklarını ifade eden Seba Gacemer, "Bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 3 civarındaydı. bu yıl ise yüzde 5.6'larda. Bu, zaten beklediğimiz bir durumda. Daha fazlasına da hazırdık. Haftada 2 kişiyi işe alıyoruz. Toplamda ise 11 bin 285 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu sürekli yeni projelere başlamamızdan kaynaklanıyor" dedi. (Hürriyet)

'Çakma Boğaz'ı TMSF gibi satacak
İstanbul Boğazı'nı Halkalı'ya taşıyan Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Gacamer, “Yalıları açık arttırmayla satmak çok iyi bir fikir. TMSF çok iyi satıyor” dedi

Sinpaş'ın İstanbul Boğazı'nı Halkalı'ya taşıyan projesi Bosphorus City'deki yalıların fiyatı orjinalleriyle yarışıyor. Projedeki Anadolu Hisarı, Boğaziçi, Rumelihisarı, Beylerbeyi gibi bölge isimlerini taşıyan yalılar, 2,2 ile 2,65 milyon TL arasında değişen fiyatlarla satıldı. Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacamer, "Hazirandan bu yana 2150 konutun 1970'ini sattık, 800 milyon TL ciro yaptık" dedi.

TASARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Projenin Ortaköy bölümünü de 28 Nisan'da satışa çıkarmayı hedeflediklerini belirten Gacamer, “Bu bölümde 355 konut olacak ve 300 milyon TL ciro bekliyoruz” dedi. Gacamer, Bosphorus City'de Ortaköy bölümünden sonra Saraylar bölgesi ve Kızkulesi'ne kadar devam edecek proje tasarım çalışmalarının sürdüğünü anlattı. Gacamer, "Yalıları açık arttırmayla satmayı düşündünüz mü" sorusu üzerine, "Güzel fikir. Acaba Saraylar bölgesindeki yalıları TMSF'ye mi sattırsak? Onlar çok iyi satıyorlar" dedi. (Yenişafak)


Geri Dön