25 / 04 / 2024

Boyabat Belediyesi konak satın aldı!

Boyabat Belediyesi konak satın aldı!

Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından, ilçe turizmine kazandırılmak üzere konak satın alındı. İsmail Eski Konağı’nın anahtarı yapılan törenle Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya teslim edildi.




Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından, ilçe turizmine kazandırılmak üzere konak satın alındı.


İlçenin en güzel ve en özellikli konaklarından biri olan İsmail Eski Konağı’nın anahtarı yapılan törenle Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya teslim edildi. Devir teslim törenine Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ile konak sahipleri adına Yusuf Eski ve Mahmut Coşkun katıldı. Başkan Çakıcı, anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, şehrin tarihi yapısını ortaya çıkarmak açısından konakların turizme kazandırılmasının önemli olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, "Boyabat, Kalesi, yer altı şehri, konakları, bazaltları, çarşısı, kaya mezarı ve diğer materyalleri ile zengin bir tarih ve kültür şehri. Belediye olarak ilçemizin tarihi ve kültürel yapısını ortaya çıkarmak, medeniyetler şehri Boyabat’ımızı turizme kazandırmak adına yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu açıdan Boyabat’ın en güzel ve en özellikli konaklarından biri olan İbrahim Eski Konağının satın alınarak turizme kazandırılmasını önemli buluyoruz. Geç Osmanlı Dönemine ait bu konak bizim Çay Mahallesi diye tabir ettiğimiz, Boyabat’ın ilk yerleşim yeri olan bölgenin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak ve yakın zamanda çalışmalarına başlayacağımız sokak sağlıklaştırma projemizin ilk adımını oluşturuyor. İnşaallah ilçemiz için hayırlı olur" dedi.


Belediye tarafından 140 bin TL'ye satın alınan konağın devrinin gerçekleşmesi ile birlikte turizme kazandırılması için çalışmalara başlanması planlanıyor.




Hürriyet


Geri Dön