24 / 04 / 2024

BOYD Bodrum turizmini geliştirmek için yeni proje hazırlığı yapıyor!

BOYD Bodrum turizmini geliştirmek için yeni proje hazırlığı yapıyor!

Hedefleri, Bodrum'daki turizm sezonunu ilk ayakta 2 ay uzatmak olan BOYD Yöneticileri, yeni projelerinin hayata geçmesi ile bu konuda önemli bir engeli de aşmış olacaklar.




Bodrum'da esnaf ve otelcilerin yıllardır ortada olan sorun ve sıkıntıları şu: "Yarımadada turizm sezonu çok kısa. 3-4 aylık turizm sezonunu kış aylarına kadar yayabilirsek, esnaf da otelciler de rahatlar. Bu kısa sezon birçok esnafı ve otelciyi iflasa sürüklüyor. Bodrum gibi dünya turizminin gözbebeği olan bir yerde yaşanmamsı gerekenler yaşanıyor. Milyarlarca liraya mal olan tesisiler kış aylarında kapanıyor, bu da Bodrum'un imajına yakışmıyor. 


Bu konuya mutlaka bir çözüm bulunması gerekiyor." İşte, kurulduğu günden bugüne Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD), bu soruna çözüm bulma yolları arıyor. Çeşitli projeler üretiyor. İlgililerle görüşmeler ve toplantılar yapıyor. Bütün hedef, Bodrum'da turizm sezonunu kış aylarına da yaymak ve uzatabilmek. Bu çalışmaların kısa zamanda olmasa bile mutlaka meyvesini vereceğine inanıyoruz. Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD), yeni bir projeye imza atıyor. 


Hedefleri, Bodrum'daki turizm sezonunu ilk ayakta 2 ay uzatmak olan BOYD Yöneticileri, yeni projelerinin hayata geçmesi ile bu konuda önemli bir engeli de aşmış olacaklar. 


BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu ve ekibi Bodrum'un squash sporunun dünyanın merkezi haline getirilmesi çalışmalarında sona yaklaştıklarını, eninde sonunda bunu başaracaklarını söylüyorlar. 


Aslına bakılacak olursa BOYD Yöneticileri, Bodrum'da kış turizminin hayat bulması konusunda çok önemli bir yol haritası çiziyorlar. Çünkü dünyada 20 milyon lisanslı squash sporcu bulunuyor. Projenin gerçekleşmesi halinde Bodrum squash tutkunlarının kamp ve turnuva merkezi haline gelmiş olacak. Bu sayede de yarımadada kış turizmi hayat bulacak.  Esnaf nefes alacak, otellerde doluluk yaşanacak.

 

Bu konularda daha önce yazdık, şimdi yineleyelim: Bodrum, geleceğe daha aydınlık, daha umutlu bakabilmek için, tesis eksikliklerini mutlaka gidermelidir. Uluslar arası standartlarda bir kongre merkezi, uluslar arası standartlarda çeşitli spor dallarının yapılacağı spor tesisleri proBaşkentten jelerinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Konu da sadece squash sporu ile sınırlamamak gerekiyor. Atılan ve atılmak istenilen adımlar son derece olumlu ve geleceğe yönelik, bunları takdirle karşılıyoruz. Bodrum'un geleceğinin yükünün de sadece BOYD ve benzeri kuruluşların sırtına da yüklememek gerekir. 


Hiç kuşkusuz Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Karcılıoğlu, yapmak istedikleri projede son derece iddialılar. 


Başarabilmek, koparabilmek için böyle de olunması gerekiyor. Şimdiden söyleyelim, BOYD bu projeyi gerçekleştirebilecek güçtedir ve gerçekleştirecektir de. Dikkat edilecek olursa, futbol turizmini Bodrum kaçırmış, bunu Antalya'ya kaptırmıştır. 

Bugünkü koşullarda da artık futbol turizmini Bodrum'a kazandırmak imkânsız hale gelmiştir. Zaten, Karcılıoğlu da bu konunun üzerinde duruyor. 


1 yılda turizm, 2 ay nasıl uzatılacak? Bu konuda BOYD Başkanı Serdar Karcılıoğlu'nu dinleyelim: "Dünya'da 20 milyon lisanslı Squash oyuncusu, binlerce Squash takımı var. Finlandiya'da 1 ay önce gerçekleştirilen Dünya Squash Şampiyonası'nda Milli Takımımızda yer aldı. 


Şampiyonaya ilgi çok büyük oldu. Dünya Squash Federasyonu Başkanı Andrew Shelley ile sürekli kontakt halindeyiz. Bu sayede Federasyon Başkanı Bodrum'u Dünya Squash merkezi yapmak üzere harekete geçti. Konuyla ilgili bize hitaben yazdığı mektup tarafımıza ulaştı. Projemiz gerçekleştiği takdirde Squash sporcularının kamplarını ve turnuvalannı organize edeceğiz. 


Yani dünyadaki futbol takımlarının kamp ve turnuva merkezi nasıl Antalya ise Squash da da biz olacağız. İddia ediyor hatta taahhüt ediyorum; projemiz gerçekleşirse 1 yıl için Bodrum'da turizm sezonu en az 2 ay daha uzayacak" Önce inanmak gerekiyor. 


BOYD Başkanı buna inanıyor, başaracaklarından da emin görünüyor. Destek vermek, yapılacak çalışmalarda yanlarında yer almak gerekiyor. 


Belediye ile sivil toplum kuruluşları, turizm ilgileri, medya ve kamuoyu desteği ile Bodrum'un hasret kaldığı günleri kucaklaması o kadar zor görünmüyor.


İstanbul Gazetesi



Geri Dön