18 / 04 / 2024

Boydak, Diyarbakır'da mobilya fabrikası kuracak

Boydak, Diyarbakır'da mobilya fabrikası kuracak

Boydak'ın Diyarbakır'a 500 kişinin çalışacağı bir mobilya fabrikası kuracağını açıklaması, bölgede sevinçle karşılandı
 



Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'ın, demokratik açılıma destek amacıyla Diyarbakır'a 500 kişinin çalışacağı bir mobilya fabrikası kuracağını açıklaması, bölgede sevinçle karşılandı. 

İş dünyası ve sivil toplum kuruluşları Kararın diğer yatırımcılar için de örnek teşkil edeceğini belirtti. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Anadolu'nun en önemli sermaye grubunun Diyarbakır'a yatırım yapmasının çok önemli olduğunu söyledi. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ise "Buraya gelen işadamlarına hizmetçi oluruz." sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Alaaddin Korkutata da bu yatırımın, aileleriyle birlikte 2-3 bin kişiye ekmek kapısı olacağını vurguladı.

Zaman Gazetesi'nde Ayın Konuğu'na açıklamalarda bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, hükümetin terörü sona erdirmek için başlattığı 'demokratik açılım'a destek amacıyla Diyarbakır'da 500 kişiye iş kapısı olacak bir mobilya fabrikası kuracaklarını açıklamıştı. Şiddet ortamının sona ermesi için demokratik açılımın gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Boydak, ayrıca bölgede işsizlik ve eğitimsizliğe karşı tedbir alınması ve sosyal adaletin sağlanması gerektiğini ifade etmişti. Boydak'ın bu değerlendirmeleri, yıllardır geri kalmışlık ve terörün pençesinde kıvranan Güneydoğu'da büyük bir heyecanla karşılandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Boydak Grubu'nun, yaptığı yatırımlarla sevilen ve yakından tanınan bir isim olduğunu, şehre yatırım konusunda üzerlerine düşen katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Ensarioğlu, "Hacı Boydak'ın yatırım kararı alması Diyarbakır için çok önemlidir. Anadolu'nun en önemli sermayesinin Diyarbakır'a yatırım yapması, kurumsal kimliğini, sanayi modelini Diyarbakır'a taşıması büyük moral olacak." dedi.

Daha çok işadamını bölgeye yatırım yapmaya davet eden Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl da, bütün işadamlarının Boydak'ı örnek almasını istedi. Diğer bölgelerde faaliyette bulunan Diyarbakırlı işadamlarının da şehre yatırım yapması çağrısında bulunan Akyıl, şöyle konuştu: "Her şeye rağmen, hiçbir beklenti içinde olmadan olumlu havaya destek olmak için fabrika kuracağını belirten Hacı Boydak'a çok teşekkür ediyorum. Buraya gelen işadamlarına hizmetçi oluruz, elimizden gelen ne varsa yaparız." Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Alaaddin Korkutata, Boydak'ın kararının, daha önce şehirden başka yerlere giden işadamlarına örnek olacağını ve bu yatırımın ardından başkalarının da geleceğini vurguladı. Asıl hedeflerinin yatırımcıları çekmek olduğunu kaydeden Korkutata, "Diyarbakır, ileride cazibe merkezi olacak. Boydak gibi yatırımcının gelmesini takdir ediyorum. Hem kendileri hem memleket kazanacaktır. Bölgenin böyle girişimciler sayesinde aslında çok da istikrarsız ve güvensiz olmadığı gösterilmiş olacak. Bölgeye sosyal ve ekonomik açıdan çok ciddi kattı sağlayacak." şeklinde konuştu.

Hacı Boydak'ın yatırım kararını 'kardeşlik ruhunu yansıtan bir davranış' olarak nitelendiren MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı Vahdettin Bahadır, Diyarbakırlıların işadamına gönlünü açacağını ve sonsuza kadar kendisine minnettar kalacağını söyledi. "Boydak, Diyarbakır'a bundan daha güzel bir şey vermiş olamazdı." diyen Bahadır, bu yatırımın diğerleri için öncü olacağını kaydetti.
Zaman/İsmail Avcı


Geri Dön