26 / 04 / 2024

Boyner, Ay Marka Mağazacılık’ta hisse satacak!

Boyner, Ay Marka Mağazacılık’ta hisse satacak!

Boyner Grubu, bünyesindeki Ay Marka Mağazacılık’ta hisse satışı için düğmeye bastı. 2008 yılında kurulan Ay Marka Mağazacılık bünyesinde Divarese, Network, Que, T-Box ve Fabrika gibi markalar bulunuyor.



BOYNER Grubu, bünyesinde Divarese, Network, Que, T-Box ve Fabrika markalarını bulunduran Ay Marka Mağazacılık’ta hisse satış olanaklarını değerlendirmek üzere ÜNLÜ&Co’yu yetkilendirdi. Yetkilendirmenin AY Marka Mağazacılık’ın tamamı ya da bir kısmının satışı için yapıldığı öğrenildi. Gruba yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, talep gelmesi durumunda tamamının satışı gündeme gelebileceği, değerinin ise teklifler doğrultusunda açıklanacağı belirtildi. Bu açıklamanın ardından Boyner Holding’in hisseleri bir günde yüzde 4.03 değer kazandı.


CİROSU 380 MİLYON LİRA

Ay Marka Mağazacılık’ın bünyesinde 159 mağaza yer alıyor. Cirosu 380 milyon lirayı aşan mağazaların 12’si yurtdışında yer alıyor. Son dönemlerde yatırımları artan Divarese, Network, Que, T-Box ve Fabrika mağazaları yurtdışında atılım yapmıştı. Bu markalara ait mağazalar, Abhazya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kıbrıs, Kırgızistan, Rusya ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde büyüyordu.


YKM’Yİ SATIN ALMIŞTI

Boyner Grubu çatısı altındaki Boyner Mağazacılık ise yaklaşık 1.5 yıl önce YKM operasyonunu tamamlamıştı. Boyner Mağazacılık, çoğunluk hissesine sahip olduğu YKM’nin geri kalan yüzde 37’lik hissesini 100 milyon TL’ye satın almış, böylece Boyner YKM’nin şirket ve marka olarak tamamına sahip olmuştu. Boyner daha önce de YKM’nin yüzde 63’ünü 190 milyon TL’ye satın almıştı. YKM’nin tamamı 290 milyon TL’ye Boyner’e satılmış oldu.


Hürriyet


Geri Dön