25 / 04 / 2024

Boynerlerin yaptıracağı okulun temeli 7 Ekim'de atılacak!

Boynerlerin yaptıracağı okulun temeli 7 Ekim'de atılacak!

Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı fakülte yüksekokul ve enstitüleri kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri başladı



Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için hazırlıkları tamamlayan Kastamonu Üniversitesi yönetimi, öğrencileri ve velileri yurtlar konusunda da bilgilendirdi. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, kampüste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yurt sorunu olmadığını belirten Gökçebay, ailelerin üniversitede oluşturulan yurt masasına danışmalarını istedi.  Öğrencilerin harç yatırmaları için bir bankanın üniversiteye şube açtığını belirten Gökçebay, ayrıca üniversitenin 29 Ekim'de öğretime başlayacağını söyledi. 7 Ekimde Akademik yıl açılış töreni yapılacağını ifade eden Gökçebay, aynı gün Boyner ailesi tarafından yapılacak Sağlık Yüksek Okulunun da temelinin atılacağını bildirdi.

REKTÖRLÜK BİNASI KASIM AYINDA BİTECEK
Rektör Gökçebay, üniversitenin rektörlük binası olarak kullanacağı tarihi lise binasındaki tadilat çalışmalarının Kasım ayına kadar tamamlanmasının beklendiğini kaydetti. Binayı genel olarak resmi kabullerde kullanmayı düşündüklerini, kampüs alanına bir rektörlük binası daha yapacaklarını ifade eden Bahri Gökçebay, binanın arka kısmındaki konak için de 500 bin TL'lik ödenek ayırdıklarını, burayı da konuk evi ya da müze olarak kullanmayı düşündüklerini belirtti.

YENİ SPOR SALONU
Gökçebay, Kastamonu Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu binasının önümüzdeki yıldan itibaren inşaatının tamamlanarak faaliyete geçeceğini söyledi. Gökçebay, ilave yapılacak spor salonunda tribünlerin olmayacağını, sadece öğrencilerin derslerine yönelik hizmet vereceğini kaydetti. Rektör Gökçebay, spor salonu için gereken paranın da hazır olduğunu bildirdi. K.Ü'ye kayıtlar, 4 Eylül Cuma günü sona erecek.
AA


Geri Dön