26 / 04 / 2024

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

Bozüyük'te 15 Temmuz Şehitleri Anıtı Ve Parkı açıldı!

15 Temmuz şehitlerini unutmamak, unutturmamak amacıyla yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı ve Parkı, Bozüyük Belediyesi tarafından törenle açıldı.



15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü nedeni ile  Bozüyük Belediyesi tarafından ‘15 Temmuz Destanı’ adlı bir program düzenlendi. 


Program 4 Eylül Mahallesi’nde 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nda yapılan 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’nın açılışı ile başladı. 

Programda konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Bu millet başka bir millet. Türk milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inanç ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını açmışsa, 15 Temmuz’da da aynı hissiyatla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Osman Gazi 1299’da tarihin en kudretli devletini hangi temeller üzerine bina ettiyse, biz de o gece Türkiye’yi aynı ilkeler etrafında müdafaa ettik. Ecdadımız 100 yıl önce hangi idrakle Çanakkale’de kanının son damlasına kadar mücadele ettiyse, 15 Temmuz’da da aynı iradeyle FETÖ’cü terör örgütünü, darbecileri geri püskürttük” diyen Başkan Bakıcı, “Tankların etkisiz hale getirilmesi başta olmak üzere asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazmıştır. Tüm gücüyle darbeye dur demiştir” dedi.


“Köprümüzün vatandaşlarımızın üzerinden geçebileceği, gece ve gündüz olmak üzere istedikleri herhangi bir zaman diliminde fotoğraf çekimi için kullanabilecekleri özel bir mekân haline getirdik” diyen Başkan Bakıcı, “Anıtsal bayrak direğinin ortadaki uzun kısmı Türkiye Cumhuriyeti’ni, yanındaki bölümler ise tarihte saygın yerini almış 16 Türk devletini simgeliyor. Bunların dışında dekoratif aydınlatmalar ve yeşil alan düzenlemeleri ile tamamladığımız Anıt Parkımızın yapımında gece gündüz sıcak demeden çalışarak büyük emek veren personelime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Parkımız ilçemize ve mahallemize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.


Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman da söz alarak, “15 Temmuz 2016 tarihi aziz milletimizin var olduğundan beri yaşadığı en büyük ihanetin tarihidir. Fetö terör örgütünce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi aziz milletimizin azim ve kararlılığıyla akamete uğratılmış, başarısız olmuştur. Hainler aziz milletimizi ve ülkemizi korumak ve düşmana karşı kullanılmak üzere temin edilmiş cephaneyle bu milletin silahsız vatandaşlarına karşı kullanarak demokrasiyi, milli iradeyi ve devleti esaret altına almak istemiştir. Ancak asil milletimiz bu oyunu boşa çıkarmıştır. Kundağında yavrusunu bırakarak, yaşlı annesinin elini öpüp vedalaşarak çocukların alnından öpüp helallik isteyerek bu millet şehadet şerbetini içmekte, kendi kaderine sahip çıkmakta zerre kadar tereddüt etmemiştir. Ne mutlu ki bizlere böylesi bir milletin evlatlarıyız” dedi.




Milliyet


Geri Dön