29 / 03 / 2024

Brisa Aksaray fabrikasının temeli yıl sonunda atılacak!

Brisa Aksaray fabrikasının temeli yıl sonunda atılacak!

Sabancı Holding ve Bridgestone ortaklığındaki Brisa, Aksaray’da 300 milyon dolar yatırımla inşa edilecek yeni fabrikanın temelini yılın son çeyreğinde atacak. Fabrikanın 2018 yılında devreye alınması planlanıyor...




Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Aksaray’daki fabrika için ilk etapta 300 milyon dolarlık bir yatırım öngördüklerini belirterek, 2018 yılında devreye alınması planlanan fabrikayla şirkete yıllık 4.2 milyon adetlik ek kapasite sağlanacağına dikkat çekti. Brisa’nın mevcut yıllık üretim kapasitesi 9.2 milyon adet seviyesinde.


İhracata ağırlık verecek

Geçen yıl yüzde 12’nin üzerinde büyüyen Türkiye lastik pazarının, kredi kartıyla alışverişe yönelik sınırlamalar, ÖTV artışı ve otomotiv pazarındaki daralmadan etkileneceğini belirterek, 2014 yılındaki büyümenin yüzde 3’lerde kalacağını vurguladı. İhracata ağırlık vereceklerini, böylelikle Brisa’nın çift haneli büyüyebileceğini dile getiren Bayman, “Özellikle toparlanan Avrupa pazarı ve diğer ülkelere ihracat çok cazip. Kur seviyesi, bize kârlı ve rekabetçi bir yapı kazandırıyor. Bu sayede daha hızlı büyüyeceğiz, kaybettiğimiz pazarları da geri alacağımızı düşünüyoruz” dedi.


Zorunluluk sayesinde geçen yıl Türkiye’de kış lastiği kullanım oranının yüzde 38’e ulaştığını anlatan Bayman, Avrupa’da Almanya’nın ardından en yüksek kış lastiği kullanım oranına sahip ülkesinin Türkiye olduğunu belirtti. Yaz lastiği satışlarının piyasaya hareket getirmesini beklediklerini vurgulayan Bayman, “Mayıs ayından sonra pazarın genel görünümü daha da netleşecek” diye konuştu.




Milliyet


Geri Dön