27 / 04 / 2024

Brüksel'de 8. Bölgeler ve şžehirler Avrupa Haftası gerçekleşti!

Brüksel'de 8. Bölgeler ve şžehirler Avrupa Haftası gerçekleşti!

4 -7 Ekim 2010 tarihleri arasında Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Komisyonu Bölgeler Komitesi tarafından düzenlenen 8. Bölgeler ve şžehirler Avrupa Haftası gerçekleşti



 4 -7 Ekim 2010 tarihleri arasında Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Komisyonu Bölgeler Komitesi tarafından düzenlenen 8. Bölgeler ve şžehirler Avrupa Haftası'na Türkiye'den Kadıköy Belediye Başkanı CHP'li Selami Öztürk ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı. Soyer, Avrupa'dan 245 bölge ve şehirden 6 bin katılımcının yer aldığı toplantının 'Bölgeler arası işbirliği, hayat kalitesini yükseltme' oturumunda bir sunum yaptı.

Soyer, Cittaslow'un halkın yaşam kalitesini artırmak ve şehirlerin sürdürülebilir kalkınmasını sistematik bir şekilde gerçekleştirmek için bir model olduğunu ve Seferihisar'da yaşayan insanların hayat standartlarının günden güne yükseldiğini söyledi. Soyer, Seferihisar'da yavaş yaşam ve sakin şehir felsefesinin kısa sürede benimsendiğini ve Cittaslow kriterlerinin gerçekleştirilmesinde halkın çok büyük bir rolü olduğunu belirtti.

Sağlıklı kentler

Tunç Soyer, 'Avrupa'nın ve Asya'nın farklı şehirlerinde insanların hayat kalitelerinin yükseltilmesi ve kentlerin sağlıklı gelişimlerinin sağlanması hakkında bilgi sahibi olduk. Cittaslow ağı üyesi olan kentlere yaptığımız ziyaretler sürecinde gelecek projeler için ortaklıklar kurduk' diye konuştu.
Milliyet

 


Geri Dön