25 / 04 / 2024

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!



İki yıllık pandemi sebebiyle tüm dünyada ve tüm sektörlerde olduğu gibi büyük düşüşlerin yaşandığı turizm sektörü, toparlanmaya başladı. Antalya'da, iki yıllık zorlu salgın sürecinin ardından 2022 yılının ilk 8 aylık verilerine göre 9 milyon 64 bin 164 turist sayısına ulaşıldı ve geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 71'lik artış yaşandığı kaydedildi.

 Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Bu yıl Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna pazarı sıfırlanıp Rus pazarında da ciddi düşüş yaşanmıştı. Beklentiler düşüktü ama İngiltere’den gelen turist rakamlarında tarihi bir rekor kırıldı.

Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

2022 yılının ilk 8 aylık turist verilerinde milliyetlerine göre dağılımını yapan ve İngiliz turistlerin geçen yıllar ile bu yılki verileri üzerinde bir çalışma yapan tur operatörü firmasının genel müdürü olan turizmci Recep Yavuz aktardığına göre, geçen yıl turizm sezonunun en çalkantılı ülkesi İngiltere idi. Ancak İngiliz turistlerin, Antalya'da 2022 sezonunun yıldızı olmaya doğru ilerlediğini söyledi. Yavuz, yılın henüz 8'inci ayı sonunda Antalya'da 805 bine ulaşan İngiliz turist sayısının tarihi rekorunu kırdığını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön