25 / 04 / 2024

Bu haberi okumadan gayrimenkul yatırımı yapmayın!

Bu haberi okumadan gayrimenkul yatırımı yapmayın!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar için iki seçenek bulunuyor. Biri evi direk satın almak diğeri ise arsa satın alıp üzerine ev inşa ettirmek. Peki, hangi yatırım daha doğru tercih? İşte detaylar...



Gayrimenkul yatırımı yapmak ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yatırım yapmadan önce ince elip sık dokuyor. Milliyet'te yer alan habere göre; gayrimenkul yatırımında iki seçenek bulunuyor. Ev almak veya arsa satın alıp ev inşa ettirmek. Peki, hangi yatırım daha doğru. İşte iki yatırımın da artıları ve eksileri...

1-Vaktiniz ve sabrınız var mı?  

Arsa aldıktan sonra evi inşa etmek çok kolay olmayacak. Projenin başından son çivi çakılıncaya kadar inşaatı kontrol etmeli, bu süreç boyunca da yakın bir yerde konaklamayı düşünmelisiniz Bu maddi durumunuza ve iklim koşullarına göre birkaç ay sürebilecek bir süreç olacak. 

2-Sürprizlere açık mısınız?  

Bir arsa aldığınız zaman, projenizi tasarladıktan sonra inşaat sırasında birden sürprizler yaşanabilir Verandanızın yeri hayal ettiğiniz ve çizildiği gibi inşa edilmeyebilir. Çünkü belki de temel kazarken orada bir sorunla karşılaşılmıştır veya su tesisatı buna izin vermeyecektir. 

Bu haberi okumadan gayrimenkul yatırımı yapmayın!

3-Malzemeden anlar mısınız? 

Bir müteahhit kadar olmasa da, inşaat malzemesinden anlamanız sizin için yararlı olacak. Bu işe başlamadan önce güvenilir birine danışmak, kendi araştırmanızı da yapmak gerekiyor. Hem izolasyon, hem depreme dayanıklılık, hem de şıklık bakımından doğru tercihleri yapmalı ve süreç hakkında bilgi sahibi olmalısınız. 

4-Arsa alımında doğru tercih yapmak da kolay değildir  

Arsa alırken imar ve hisse durumu incelenmeli arazinin yapısı hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Her iklim koşulunda nasıl olduğunu öngöremeyeceğiniz için yanlış karar alabilirsiniz. Sel olunca bölgede neler yaşanıyor, çok rüzgârlı mı, yoksa güneşten kavrulacak mısınız? Tüm bu soruların yanıtlara yanıt bulmaya çalışmalısınız. 

5- Maliyet farkı büyük 

Diğer yandan, bir arsa alıp üzerine ev inşa etmek her zaman çok daha düşük maliyetli bir işlem oluyor. Hazır satın alınan evin neredeyse 3’te bir fiyata mal edibelir. Gerçekten hayalini kurduğunuz bir evi tam istediğiniz daha düşük fiyata inşa etmek daha iyi bir seçenek gibi görünüyor. Fakat tabi ki öyle bir ev görmüşsünüzdür ki, “ben yapsam ancak o kadar olur” dersiniz. O zaman tercihinizde değişiklik yaşanabilir.

Arsa yatırımı yapacaklar dikkat! Fiyatlar ikiye katlandı!


Geri Dön