25 / 04 / 2024

Bu hamle Avrupa’yı sarsacak! Çin LNG satışlarını durdurdu!

Bu hamle Avrupa’yı sarsacak! Çin LNG satışlarını durdurdu!

Çin yaklaşan kış mevsimi öncesi kendi arzını sağlama almak için yabancı alıcılara LNG'de yeniden satışı durdurmayı planlıyor.



Bu hamle Avrupa’yı sarsacak! Çin LNG satışlarını durdurdu!

JAPONYA’YI GERİDE BIRAKTI

Çin, spot piyasada artan alımlarla geçen yıl Japonya'yı geride bırakmış ve dünyanın en büyük LNG ithalatçısı haline gelmişti. LNG’de yeniden satışlar 2022'de gaz tüketiminde ilk düşüşünü kaydedebilecek olan Çin için keskin bir geri dönüşe işaret etmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Pazar günü Komünist Parti kongresinde yaptığı iki saatlik konuşmasında enerji güvenliğini vurguladı. Şi Jinping arz sıkışıklığı risklerinden kaçınmak için ülkenin yeşil geçişini dikkatli bir şekilde ilerletmesi gerektiği söylemini yineledi.

AVRUPA’DA GAZ FİYATLARI GERİLEDİ

Avrupa'da gaz fiyatları Ağustos ayındaki en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 60 gerileme kaydetti. Öte yandan, bölgede gaz fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rus gazı ithalatı yapılmasından kaçınılması nedeniyle hala yılın bu dönemi için rekor seviyedeki seyrini sürdürüyor.

Avrupa'ya gerçekleştirilen LNG sevkiyatı seli bölgenin spot fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Bu da bazı tedarikçilerin sevkiyatları oranların daha cazip olduğu Asya'ya yeniden yönlendirmeyi düşünmesine neden oluyor.

Yine de, Çin'in kendi arzını güvence altına alma hamlesi, Avrupa'ya yapılan sevkiyatları çekebilir ve soğuk bir kış durumunda bölgenin enerji krizini şiddetlendirebilir.

Çin, ABD gibi ihracatçılardan LNG satın almak için büyük sözleşmelere sahipken, ülkedeki bazı tacirler bu yıl içindeki cansız talep nedeniyle bu arzın bir kısmını Avrupa'ya yönlendiriyor.

Profilo elektrikli süpürgede indirim! Profilo elektrikli süpürge fiyatları ne kadar? İşte 17 Ekim 2022 fiyat listesi…

Electrolux 8 kg 1400 devir çamaşır makinesi 400 TL indirimle satışta! İşte 17 Ekim 2022 fiyat listesi…

Beko kurutma makinelerinde 500 TL indirim fırsatı! İşte Beko 17 Ekim 2022 fiyat listesi..


Geri Dön