28 / 03 / 2024

Bu kadar para ödemesi iade edilecek

Bu kadar para ödemesi iade edilecek

Vatandaşlara yönelik para iadesi gerçekleştirilecek. rabzon’daki Ömer Altuntaş isimli bir vatandaş geçtiğimiz yıl aracını muayene ettirdi. O dönem ödediği komisyon sonrasında mahkeme yolunu tutan Altuntaş sevindiren bir sonuçla karşılaştı.



Başka kişilerden de komisyon ücreti alındığını ancak kimsenin bu konuyu mahkemeye taşımadığını belirten Altuntaş sözlerine şu şekilde devam etti:

“Başkalarından da böyle alınan komisyonlar var ancak bizim gibi mahkemeye veren yok. Haliyle 12 TL değmez diyorlar. Zaten öyle olduğu için herkes böyle düşündüğü için bunu vatandaştan almaya devam ediyorlar. Mahkeme netleşti, hükmü verdi. Gerekçeli kararda tüketici kanununda banka kartları ya da kredi kartlarından bu şekilde komisyon alınamayacağına hükmediyor. Firmaların ya da şirketlerin kendilerinin yaptığı bunlarla ilgili bankalarla anlaşmalar var. Bu anlaşmaların vatandaşı ya da üçüncü kişileri bağlamadığından bahsediyor. Haliyle biz de bunu dayanak gösterdik. Daha önce bununla ilgili mahkeme kararları farklı illerde vardı. Onları da emsal gösterdik sonuçta mahkeme de bizim lehimize karar verdi”


Geri Dön