26 / 04 / 2024

Bu kasabaya taşınana ev bedava!

Bu kasabaya taşınana ev bedava!

İtalya'nın güneyinde bulunan Cammarata kasabası bölgedeki diğer pek çok yerleşim gibi azalan nüfus sorunuyla karşı karşıya. Kasabanın yok olmasını önlemek için Cammarata'ya taşınacak herkese bedelsiz bir şekilde ev verilecek....



İtalya'nın güneyinde yer alan ve Akdeniz'in en büyük adası olan Sicilya'daki Cammarata kasabası bölgedeki diğer pek çok yerleşim gibi azalan nüfus sorunuyla karşı karşıya. Göç ve yaşlanan nüfusa karşı birbiri ardına açıklanan teşvik paketlerine Cammarata da dahil oldu. Böylece Cammarata'ya taşınacak herkese bedelsiz bir şekilde ev verilecek.

Cammarata deniz seviyesinden yaklaşık 700 metre yükseklikte bulunuyor ve Sicilya'nın tarihi kasabalarından biri. 7 bin kişinin yaşadığı kasabanın hızla azalan nüfusu için yerel yönetim harekete geçti.

Palermo'ya 60 kilometrelik bir mesafede yer alan ve pek çok binasının geçmişi Ortaçağ'a uzanan Cammarata, Güney İtalya'nın pek çok yeri gibi azalan nüfusunu arttırmak için teşvik programı başlattı.

Milliyet'te yer alan habere göre; İtalya'nın Zungoli ve Sambuca gibi kasabalardan sonra bölgeye özellikle genç nüfus çekmeyi amaçlayan Cammrata, kasabaya yerleşenlere bedelsiz bir şekilde ev vermeyi vaat ediyor.

Cammrata Valisi Vincenzo Giambrone'nin hayata geçirdiği bu teşvikten faydalanmanın tek şartı ise kasabaya kalıcı olarak yerleşmeyi kabul etmek.

1 Euro'ya ev sahibi olmak isteyenler dikkat!


Geri Dön