19 / 04 / 2024

Bu yıl konut alacaklar çok şanslı!

Bu yıl konut alacaklar çok şanslı!

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Memiş, bugünkü yazısında ev sahibi olmak isteyenlere ipuçları verdi. İşte o haber...



Ev sahibi olmayı düşünenlere müjde... 

Konut almayı 2017 yılına bırakanlar çok şanslı. 

Tasarruf amacıyla biriktirmiş oldukları altın ya da dövizler tarihi zirvelerini test ederken konut kredi maliyetlerinin düşük, ödeme vadedesinin uzatıldığı bir döneme girdik. 

Yani konut alan tüketici düşük oranla, uzun vade borçlanarak kendi evinin sahibi olabilecek. 

Sektörde yaşanan durgunluğun tüketiciye olumlu yansımaları olarak değerlendirebiliriz. 

Ancak metrekare fiyatları düşük mü ? 

O tartışılır ! 

Emlak Konut GYO'nun 1 Şubat itibarıyla başlatacağı kampanya kapsamında daire bedelinin yüzde 10'u peşin ödenecek. 

Yüzde 10 teslimde ara ödeme yapılacak. Kalan yüzde 80'lik bölüm için ise 9 bankadan kredi kullandırılacak. 

Kampanya 31 Mart'ta sona erecek. Kampanyaya aralarında Ziraat Bankası, İş Bankası, Akbank, Garanti, Halkbank, Vakıfbank, Albaraka, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım'ın da olduğu 9 banka katılıyor. 


Maliyet inşaatçıda 

Bankalarla yapılan anlaşma çerçevesinde faiz yükünü inşaatçılar üstlenecek. Bir nevi inşaatçılar konut satmak için fedakarlık yapacak. 

Buna göre, yüzde 10, 15 ve 25 katkı payına göre ayrı ayrı faiz oranları belirlendi. 

Bu üç modelde de faizin düşürülmesi karşılığında inşaatçı aradaki farkı bankaya ödüyor. Bankacılar da vade riski üstlendiklerini belirterek, “20 yıl vadede riskimiz var. 

Konut kredilerinden fazla kazanmıyoruz” diyor. 


Katkı payına göre faiz 

9 bankayla yapılan anlaşma çerçevesinde, dört plan uygulanacak. 

İnşaatçılar bankaya faiz indirimi karşılığında yüzde 10, 15, 20, 25 katkı payı sağlayacak. Katkı payı arttıkça faiz oranı düşecek. 

Üç hafta önce belirttiğim gibi bu yıl emlak piyasalarında hareketlilik başlayabilir, ilk kez ev sahibi olacaklar bu fırsatları daha bulamayabilir. 

TBMM'deki israf kimi bağlar? 

Sosyal medyada CHP'li milletvekili  Elif Doğan Türkmen'in, “1 Milyon 200 Bin Liralık iletişim faturasını millet ödeyecek” haberleri dolaşıyor. 

Umarım mide bulandıran bu haber doğru değildir. 

Eğer mide bulandıran bu haber gerçekse ya da Millet ödeyecekse, millete ödetilecekse ya da bu şerefli millet böyle haksızlıklara maruz kalmışsa vay halimize vay ! 

İsraf, ülkenin en büyük belası. 

İstafa harcaman paralarla uzay üssü kurar, binlerce bilim adamı yetiştirebilirdik. Kibir olmayan bir toplumda, üretim olur. Herkesin bildiği, kimsenin konuşmaya cesaret edemediği gerçek şu: 

“Bu ülkede israfın kralı var” 

Bunu ben söylemiyorum, resmi rakamlar söylüyor. 

Parti adı farketmez, eğer bu milletin hakkı yenmeye devam ediyorsa “Gelecekle ilgili bildiğiniz her şeyi unutun” 

Allah'tan korkmayan, Atatürk'ün ilkelerine sahip çıkamayanlar bu tür işleri yapmayı sürdürüyorlarsa VAH HALİMİZE VAHHH ! 

BEN, ŞEREFLİ TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİ İÇİN, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI KORUMAK İÇİN, MÜSLÜMAN OLDUĞUMU ISPATLAMAK İÇİN, ATATÜRK'ÜN İLKELERİNİ KORUMAK İÇİN, DÜNYAYA REZİL OLMAMAK İÇİN, ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE SAYGI İÇİN, ŞEHİT VE GAZİ ÇOCUKLARININ HAKKINI SAVUNMAK İÇİN, ÜLKE EKONOMİSİNE DESTEK İÇİN, HARAMDAN UZAK DURMAK İÇİN, VATAN SEVGİMİ GÖSTERMEK İÇİN 

BEN İSRAFA HAYIR DİYORUM, SEN DE VARMISIN DEVLETİMİN HER KURUM VE KURULUŞU? 




Güneş


Geri Dön