28 / 03 / 2024

Buca Nazım Hikmet Parkı 15 Ocak'ta açılacak!

Buca Nazım Hikmet Parkı 15 Ocak'ta açılacak!

Buca Belediye Meclisi, Yenigün Mahallesi’nde belediye imkanlarıyla yapılan ve 15 Ocak’ta açılması planlanan parka, şair Nazım Hikmet’in adının verilmesi kararını aldı..



Buca Belediye Meclisi, Yenigün Mahallesi’nde belediye imkanlarıyla yapılan ve 15 Ocak’ta açılması planlanan parka, şair Nazım Hikmet’in adının verilmesi kararını aldı.


CHP’li Meclis üyeleri Mahir Akbaş, Sabriye Özdemir ve Haydar KarakOyun’un verdikleri önergede parkın 15 Ocak 2015 günü yapılacak açılışının Nazım Hikmet’in doğum günü ile çakışmasının önemli bir tesadüf olduğunu, bu nedenle parka ünlü şairin adının verilmesini talep etti. Önerge üzerine söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Ünal Ömür, “Nazım’ı seviyoruz. İsminin verilmesinde bizim için de sakınca yoktur” dedi. Bunun üzerine Yenigün Mahallesi’nde toplam 4 bin 509 metrekare üzerine yapılan parkın adının oybirliğiyle Nazım Hikmet Parkı olmasına karar verildi. 1964 metrekarelik bölümde fitness alanı, çocuk oyun alanı, basketbol sahası ve yeşil alanların bulunduğu park, bin 545 metrekarelik otopark düzenlemesi ve bin metrekarelik yaya yolu düzenlemesinden oluşuyor. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise ilçesinde Nazım Hikmet’in adını taşıyan bir parka sahip olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.


“TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Öte yandan Piriştina, Buca’nın trafik sıkıntısı ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktardı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüklerini ve ilçenin çevre yolundan Tınaztepe tarafındaki girişinde çok önemli çalışmalar yapılması konusunda anlaşmaya vardıklarını belirten Piriştina, “Belediyemiz, şantiyemizden yer vererek 17 metrelik çift şeritli yolu 35 metreye çıkaracağız. Ayrıca Buca-Koop giriş kavşağını yer altına almayı planlıyoruz. Bu çalışmayı kısa bir süre içinde başlatacağız. Cezaevini de AK Parti’li meclis üyelerimizin de desteğini alarak kaldırabilirsek ilçemizin trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış oluruz. Tabi bu arada Şirinyer ile Tınaztepe arasında çalışacak tramvayın da bir an önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onaylanması ve yapımına başlanması gerekiyor. İnşallah görev süremiz içerisinde bu projeleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön