26 / 04 / 2024

Buca'da 15 metruk bina yıkıldı!

Buca'da 15 metruk bina yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi, ilçe güvenliğini sağlamak için metruk binaların yıkımına başladı. Belediye ekipleri ilk etapta 15 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 



İzmir Buca Belediyesi, metruk binaların yıkımına başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; ilçe güvenliğini sağlamak için çalışmalarını hızlandıran belediye, terk edilen ve risk oluşturan yapıları ortadan kaldırdı. 


Yapı Kontrol Müdürlüğünce yürütülen çalışmalarda ilk olarak, olası bir depremde veya sarsıntıda yıkılma tehlikesi bulunan yapılar ile metruk durumdaki terk edilmiş binaların tespiti yapıldı.Tespiti yapılan binalar hakkında, genel asayişi tehdit edecek unsulara yol açmaması, vatandaşların can ve mal güvenliğine zarar vermemesi için yasal işlem başlatıldı. 

Buca da 15 metruk bina yıkıldı!

Ekipler, yasal sürecin ardından yıkımlar çalışmalarına başladı. İlk etapta 15 metruk yapının yıkımı yapııldı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, yıkımı yapılan alanların imar planlarına uygun olarak yol, yeşil alan gibi düzenlemeleri yaparak yeniden kente kazandıracaklarını belirtti. 

İnegöl'deki 2 metruk bina yıkıldı!


Geri Dön