24 / 04 / 2024

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Burdur Bucak'ta 2013 yılında yapımına başlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin kültür kompleksi inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Merkezin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.



Burdur'un Bucak ilçesi Karayvatlar Mahallesi'nde Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi inşaatı olarak 2013 yılında yapımına başlanılan ve 2015 yılında kapalı pazar kısmı tamamlanmasına rağmen en üst katta bulunan kaba inşaatı ile atıl vaziyette bekleyen kültür kompleksinin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

Milliyet'te yer alan habere göre; 2013'te dönemin AK Partili Belediye Başkanı Ramazan Ayaz'ın temelini attığı ve 7 yılda 3 belediye başkanı, belediye başkanlığına kayyum olarak vekalet eden 2 kaymakam değişmesine rağmen inşaatı bitmeyen ve atıl halde duran kültür kompleksinin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Çiçek ile Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nde incelemelerde bulunan Başkan Emrullah Ünal “Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksinin iki katında kapalı pazar bölümü hizmete açıldı. Ne yazık ki, yeterli ödenek ve bütçe olmadığı için kültür kompleksi kaba inşaatı ile bekliyor. Kültür kompleksinin tamamlanması için cumartesi günü belediyemizi ziyaret edecek olan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy'dan yardım talebinde bulacağız" şeklinde konuştu. 

Yapımına 2013'te başlanarak 2015 yılına kadar sadece pazar kısmı hizmete açılan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi 31 bin 867 metrekare kapalı alan üzerinde yükseliyor.


Geri Dön