29 / 03 / 2024

Buca'ya bin 200 araçlık otopark hamlesi!

Buca'ya bin 200 araçlık otopark hamlesi!

İzmir Buca Belediyesi, bölgedeki trafiiği rahatlatmak için projelerini devreye sokuyor. Buca Metro inşaatı tamamlanana kadar yeraltı ve bölgesel otoparklarla şehir içi trafik rahatlayacak.



İzmir Buca Belediyesi, bölgenin trafik sorununu çözmek için adımlar atıyor. Kent merkezinin tarihi sit alanı olması nedeniyle yol genişletme çalışmaları başladı. Belediye, Buca trafiğine derin bir nefes aldıracak Buca Metro inşaatı bitene kadar yeraltı ve bölgesel otoparklarla şehir içi trafiğini rahatlatacak. Milliyet'te yer alan habere göre, hyata geçirilecek yatırım kapsamında kente bin 200 araçlık otopark kazandırılacak. 

Bölgeye kazandırılacak yatırımla ilgili konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “İzmir Büyükşehir Belediyesinin kentin iki önemli girişinden biri ve otoyola tek bağlantı noktası olan Tınaztepe’deki Doğuş Caddesi’nde yaptığı yol genişletme çalışması ve Kasaplar Meydanı’ndaki 150 araç kapasiteli yeraltı otopark ve çevre düzenlemesi Buca trafiğini rahatlattı. Bornova yönünde gelişen trafikte yine  İzmir  Büyükşehir Belediyemizin inşasına devam ettiği Buca-Bornova’yı birbirine bağlayacak derin tünel projesi tamamlandığında düzene girecek” dedi.

Buca Gösteri Sanatları Merkezi’nde 150, Adatepe Kapalı Pazaryeri’nde 150 ve Ova Kapalı Pazaryeri’nde 50 araçlık otopark inşası için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Buca’nın ana arteri tarihi sit alanı olduğu için çivi çakamıyoruz. Tek şansınız var, yerin altına inmek. O yüzden metro, Buca için kaçınılmaz bir yatırım. Şu an bakanlıkta imzada. İzmir Büyükşehir Belediyemiz imzadan çıkar çıkmaz ihaleye çıkacak. Biz de otoparklara yöneldik. Kentin merkezinde ne kadar otopark olursa diğer yaptığınız hizmetleri besler diye düşünüyoruz. Biz de bu dönem ciddi bir atak yaptık. Kasaplar Meydanı’nda yer altında 150 araçlık otopark var. İnşası devam eden Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nde yeraltı otoparkı yapıyoruz. Şirinyer Projesi’nde de mahkeme aşaması tamamlandı. İnşallah Büyükşehir Belediyemizle bu yıl sonunda kazma küreği vuracağız. Orada da 800 araçlık otopark olacak. Yani Kızılçullu’dan girip kent merkezine gelene kadarki alanda yaklaşık bin 200 araçlık otopark olacak. Bir de bölgesel otoparklar oluşturuyoruz. Yer altı ve bölgesel otoparklarla Buca’da trafiğin rahat bir nefes alması sağlanacak” ifadelerini kullandı.


Geri Dön