27 / 04 / 2024

Bülent Tercan: Hedef 5 milyon turist!

Bülent Tercan: Hedef 5 milyon turist!

AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Bülent Tercan, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Tercan'ı Çeşme İlçe Teşkilatımdan gelen partilileri yalnız bırakmadı.



Geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'na rahmet dileyerek sözlerine başlayan Tercan, "Niye aday olduk? İşte bu vefatlardan dolayı aday olduk. Gençleri birbirine düşürmemek lazım. Düşürenler utansın" diye konuştu. 



Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanvekilliği ile Destinasyon  İzmir  Başkanlığı da yapan Tercan, İzmir turizmi üzerinden CHP'yi eleştirdi. Tercan, "Türkiye son 12 yılda turizm rekorları kırıyor, izmir'in bundan yüzde 10 pay alıyordu. Maalesef bugün yüzde 4 pay alıyor. Yani CHP'nin elinde İzmir turizmi tamamıyla iflas etti. CHP turizmi bilmiyor. Balçova Agamemnon Kaplıcalarında Romalı askerler tedavi görüyordu. Balçovaiı Belediye Başkanı orayı oteller diyarı yapmak yerine AVM diyarı yapmış. Bu bir utanç kaynağıdır. Çeşme llıca'daki termal suların üstüne yine dev bir betonarme yığını olan AVM yapmışlar. Bu büyük bir hatadır. Turizmi bilmemektir. Bunlar yaşadığın şehirden çok uzak ve kopuk olmayı ifade ediyor" dedi. Siyasi partilerin izmir'i kalesi olarak görmesine ilişkin de konuşan Tercan, "İzmir şu partinin bu partinin kalesi diyorlar, bu söylemleri bırakasınlar. İzmir hangi sektörün kalesi olacak? Ben turizmin kalesi yapacağım. İzmirliyim ve her kesimden destek alacağıma inanıyorum, İzmir'in AK Parti'nin başarısıyla kucaklaşmaya susamışlığı var. Köprüleri iyi kuramamışız bundan sonra kuracağımıza inanıyorum" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön