23 / 04 / 2024

Bulgaristan'da 473 yıllık Osmanlı mirası cami ibadete açıldı!

Bulgaristan'da 473 yıllık Osmanlı mirası cami ibadete açıldı!

Bulgaristan’ın Gerlova bölgesindeki 473 yıllık Osmanlı mirası tarihî cami de restore edilerek ibadete açıldı. Caminin iç ve dış yenileme çalışmaları iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı...



Osmangazi Belediyesi, başta Balkanlar olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki  Osmanlı eserlerine sahip çıkıyor. Bulgaristan’ın Gerlova bölgesindeki 473 yıllık Osmanlı mirası tarihî cami de restore edilerek ibadete açıldı. Caminin iç ve dış yenileme çalışmaları iki ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.


Bursa Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Gerlova bölgesinde 473 yıllık tarihî camiyi restore edip törenle hizmete açtı. Balkanlar’da bulunan Osmanlı eserlerine sahip çıkan Osmangazi Belediyesi, Bulgaristan’ın Gerlova bölgesinde 473 yıllık Osmanlı mirası camiyi restore ederek hizmete açtı. Kosova, Makedonya, Yunanistan, Bosna Hersek, Balkan coğrafyasındaki birçok ülkede, tarihî eserlerin restorasyon çalışmalarını yapan Osmangazi Belediyesi çalışmalarına devam ediyor.


Osmangazi Belediyesi önderliğinde Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kuş ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Gürses tarafından Bulgaristan’ın Gerlova bölgesinde Osmanlı döneminde yaptırılan 473 yıllık tarihî cami restore edilerek ibadete açıldı.


2 ayda tamamlanan restorasyonun ardından caminin açılışına Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman, Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili İsmail Kuş, Türkiye Cumhuriyeti Burgaz Konsolos yetkilileri ve Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov katıldı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’yla güçlü bağları bulunan Balkanlar’ın her köşesinde Osmangazi Belediyesi’nin izlerine rastlamanın mümkün olduğunu belirtti. Balkanlar’dan Kafkaslar’a kadar uzanan Türk coğrafyasında örnek projelere imza attıklarını aktaran Dündar, şöyle devam etti: “Balkan ülkelerinin hepsinde kardeş belediyelerimiz var bu kardeş belediyelerimizden 2’sini ziyaret için Ramazan ayında Bulgaristan’da iftar programı düzenledik ve bu yoldan geçerken Osmanlı ecdat yadigarı bu camiyi gördük. Yıkılmaya yüz tutmuş halini görünce vakit kaybetmeden restorasyon çalışmalarına başladık ve kısa bir sürede hizmete açtık.” dedi.


Törenin ardından Kotel Belediyesi’ne bağlı Küçükler köyüne geçen Başkan Dündar, DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Kahraman tarafından köye yaptırılacak olan Rafet Kahraman camisinin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Kahraman, “Bu köyde cami olmadığını öğrendiğimizde gereken çalışmaları başlattık ve caminin temelini bugün atıyoruz, ayrıca bu köye yapılacak ilk cami olduğu için ise ayrıca mutluyum.” diye konuştu.


Zaman Gazetesi


Geri Dön