28 / 03 / 2024

Bulut İnşaat, olmayan 7’nci kattan daire satmış!

Bulut İnşaat, olmayan 7’nci kattan daire satmış!

Esenyurt'ta yüzlerce kişiyi mağdur eden Bulut İnşaat firmasının sahibi Temel Bulut dolandırıcılıktan 2 yıl 1 ay hapis ve 5 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.



Esenyurt'ta yüzlerce kişiyi mağdur eden Bulut İnşaat firmasının sahibi Temel Bulut dolandırıcılık suçundan 2 yıl 1 ay hapis ve 5 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.


Esenyurt’ta 2012’de Bulut İnşaat tarafından yapılacak olan “Evviva” isimli projeden 115 bin TL’ye satın aldığı ev teslim edilmeyen devlet memuru İlhan Çakıroğlu inşaat şirketinin sahibi Temel Bulut hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Temel Bulut hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dolandırıcılık suçundan dava açtı. İddianamede Esenyurt Belediye Başkanlığı’nca Bulut İnşaat adına düzenlenen ruhsatın 7. kat 117 numaralı daireyi içermediği, Temel Bulut’un ruhsatta olmayan bağımsız bölümün satışını yaptığı, ruhsatta bulunmayan taşınmazın satışını vaat ederek bedelini aldığı ve dolandırıcılık suçunu işlediği belirtildi.


BELEDİYE İMARI DURDURDU


Bakırköy 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama esnasında ifade veren sanık Temel Bulut, belediyeden daha önce yaptırdıkları projenin 10 kat üzerine olduğunu, daha sonra ise imarların durdurulduğunu belirtti. Bulut ifadesinde şunları söyledi: “23 ay sonra tekrar imara açtılar. Biz de yaptırdığımız projeyi belediyeye vermiştik, onun üzerine bina inşa edilmişti. O şekilde kaldı. 2014 yılının mart ayında yeniden bize ruhsat verildi. Şu anda 11 kat kaba inşaatı yapılmış durumdadır. Haziran sonunda bitecektir. Bu bölgede bizim 4 projemiz vardı, 4’ü de durdu. Yaklaşık 2 bin kişiye daire satılmıştır. Bin tanesi vazgeçti. Böyle olunca da bir ödeme sıkıntısı içine girdik. Bir yandan inşaatları yapmak, bir yandan da ödeme yapmak zorunda kaldık. Müştekiye de kısmi ödeme yapıldı. Suçlamayı kabul etmiyorum.”


EKSTRA ÜCRET İSTEDİLER


Olayın mağduru İlhan Çakıroğlu ise ifadesinde 115 bin TL ödeme yaptıklarını, 2013 Eylül ayında teslim edileceğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti. Çakıroğlu “7’nci kattan sonraki katların ruhsatları iptal olmuş. Eksta ücret verirseniz size alt kattan daire veririz dediler. Ödeyemeyeceğimizi söyleyince bize mahkemeye gidin halledin dediler. Ben hala alamadığım evin kredisini ödüyorum. Avukatlarımızı aracılığıyla bir görüşme oldu ve protokol imzalandı. 4 taksit şeklinde para bize ödenecekti. Ancak sadece 20 bin TL ödendi.”


Karar duruşmasında mütalaasını veren savcı, inşaat şirketinin ilk ruhsat tarihi olan 7 Ağustos 2012 tarihi itibariyle binanın 76 daireden ibaret olduğunu ve 7’nci katın bulunmadığını, buna rağmen sanığın mağdura 7. Katta daire satışı vaadi ile 115 bin TL ile menfaat temin ettiğini, olmayan bir katı ve daireyi satmak suretiyle mağduru dolandırdığını belirtti.


Mahkeme Heyeti, sanık Temel Bulut’un ticari faaliyeti sırasında nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği sabit görüldüğünden 2 yıl 6 ay hapis cezası ve 300 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, iyi hal indirimi yaptığı sanığın cezasını 2 yıl 1 ay ve 250 gün adli para cezası olan 5 bin TL’ye çevirdi.


Hürriyet


Haber, Haber Ekspress'te şu şekilde yer aldı;


ESENYURTTA 2012'de Bulut inşaat tarafından yapılacak olan "Evviva" isimli projeden 115 bin TL'ye satın aldığı ev teslim edilmeyen devlet memuru İlhan Çakıroğlu inşaat şirketinin sahibi Temel Bulut hakkında suç duyurusunda bulundu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Temel Bulut hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dolandırıcılık suçundan dava açtı. 

İddianamede Esenyurt Belediye Başkanlığı'nca Bulut İnşaat adına düzenlenen ruhsatın 7. kat 117 numaralı daireyi içermediği, Temel Bulut'un ruhsatta olmayan bağımsız bölümün satışını yaptığı, ruhsatta bulunmayan taşınmazın satışını vaat ederek bedelini aldığı ve dolandırıcılık suçunu işlediği belirtildi. 


Haber Ekspress 




Geri Dön