26 / 04 / 2024

Bungalov ev nerelere inşa edilir?

Bungalov ev nerelere inşa edilir?

Son yıllarda trend haline gelen bungalov evlerin nerelerde inşa edilebileceği sıklıkla araştırılan konulardan biri oluyor. Peki bungalov ev nerelere yapılabilir? İşte detaylar...



Bungalov ev sahibi olmak ve onu kendi arazisinin üzerine inşa etmek herkesin hayali. Milliyet'te yer alan habere göre; vatandaşın canı istediği zaman kafasını dinleyebildiği huzur bulabileceği bir ahşap bungalov ev çok iyi bir seçenek gibi görünüyor. Peki bungalov evler nerelere inşa edilebilir? 

Bungalov evler imarsız arsalara inşa edilebilir mi?

İmarsız arsalar, tarla niteliğinde bir toprak parçası olarak nitelendiriliyor. İmarsız arsalar gerekli koşullar yerine getirildiğinde üzerine yapı inşa edilebilir. Tarla niteliğinde oldukları için genellikle yatırım amaçlı kullanılmazlar. Ekme ve biçme gibi tarla faaliyetleri için kullanılırlar. İmarsız arsaya prefabrik evler inşa edilebiliyor. Yani buraya bungalov ev de inşa edilebilir. Fakat bir takım şartların karşılanması gerekiyor. 

Bungalov ev nerelere inşa edilir?

Bu koşullar neler? 

1-) İmarsız bir arsaya prefabrik ev inşa etmek için arsanın yola cephesi olması gereklidir.

2-) İmar izni bulunmayan arsalarda imar izni en fazla yüzde 5 oranında olması gerekiyor. En fazla 250 metrekarelik bir yapı yapma için izin alınabilir. 

3-) İmarsız arsalarda altyapı sorunu ile karşılanabilir. Bu sebeple tüm altyapı kontrollerinin yapılması gerekiyor. 

4-) Bungalov ev inşa edilecek arsanın bağlı bulunduğu belediye ile görüşüp gerekli izinlerin alınması gerekiyor. Böylece hem aarsa sorgulatılmış hem de ileride sorun yaşamamak için ihtiyacınız olan belgeleri almış olunur.

Kovid-19 talebi! Fiyatları 2 bin TL ile 12 bin TL arasında!


 


Geri Dön