28 / 03 / 2024

Bunları bilmeden Windows 11 kullanıyorum demeyin! İşte en sevilen 5 Windows 11 hilesi

Bunları bilmeden Windows 11 kullanıyorum demeyin! İşte en sevilen 5 Windows 11 hilesi

Windows 11, bir yıldan uzun bir süredir, düzeltmeler ve iyileştirmelerle sürekli olarak güncellemeler yapıyordu.  Bu güncellemeler sonunda kullanıma kolaylıklara neden oldu. İşte o kolaylıklar.



Favori dosyalarınızı yakınınızda tutun

Windows'ta çalışmak için çok zaman harcıyorsanız, muhtemelen Dosya Gezgini'nde yolunuzu biliyorsunuzdur, ancak son zamanlarda elde edilen ve sizi daha üretken kılabilecek kullanışlı yeni bir yükseltme hakkında bilgi sahibi olmayabilirsiniz.

Bunları bilmeden Windows 11 kullanıyorum demeyin! İşte en sevilen 5 Windows 11 hilesi

Windows 11 Dosya Gezgini Favori özelliği iş başında Sekmelerden bahsetmiyorum (bu aynı zamanda harika bir yeni Dosya Gezgini özelliği olsa da), sık kullanılanlardan, sık kullandığınız dosyaları Dosya Gezgini'nin 
ön sayfasına sabitleyebileceğiniz sistemden bahsediyorum. Bu şekilde, onu her başlattığınızda, en sık kullandığınız dosya(lar) hemen önünüzde olur.

Bunu kullanmak için, bir dosyaya sağ tıklayın ve beliren bağlamsal menüden Sık Kullanılanlara Ekle'yi seçin. O andan itibaren, o dosya ve sık kullandığınız diğerleri, Dosya Gezgini Ana ekranınızın "Favoriler" bölümünde görünecektir. Birinden sıkılırsanız, onu listeden çıkarmak, sağ tıklayıp kaldırma seçeneğini seçmek kadar basittir.

Panoya hakim ol

Çalışmamda, bir projeden diğerine metin, fotoğraf ve diğer dosyaları kopyalamak için sürekli olarak Windows panosunu kullanıyorum. Muhtemelen kopyalayıp yapıştırmak 
için de oldukça fazla zaman harcıyorsunuz, bu yüzden çoğu insanın bilmediği en sevdiğim yeni (ish) Windows 11 özelliklerinden birinden yararlanmalısınız.

Windows 11 pano geçmişi iş başında

Diğer projelerde erişebilmeniz için panoya kopyaladıklarınızın kronolojik bir listesini hızlı bir şekilde görmenizi sağlayan bir araç olan Pano geçmişinden bahsediyorum.  Bu o kadar küçük bir özelliktir ki unutması kolaydır, yine de o kadar kullanışlıdır ki, size göre olmadığını düşünseniz bile gerçekten denemelisiniz.

Windows 11'de pano geçmişine erişmek için Windows tuşu + V'ye basmanız yeterlidir ; uygulama görünecektir. İlk kez başlatıyorsanız, Windows'a pano etkinliğinizi günlüğe kaydetme ve size geri gösterme izni vererek etkinleştirmeniz gerekebilir. Tutmak ve düzenli olarak yeniden kullanmak istediğiniz bir şey varsa - örneğin bir imza oturumu - onu kalıcı olarak kaydetmek için bu menüde (iğne gibi görünen küçük simgeye basarak) sabitleyebilirsiniz.

 

Yakından bakarsanız, pano geçmişi menüsünde GIF'leri, emojileri ve diğer özel karakterleri temsil eden simgeler görürsünüz. Bunları tıklayın ve açtığınız herhangi bir belge veya dosyaya anında yapıştırmak için tıklayabileceğiniz bu tür ortamların bir listesini göreceksiniz. Para birimi simgeleri veya telaffuz kılavuzları gibi özel
 karakterler eklemek için kullanışlı bir yoldur ve genellikle bu tür karakterler için klavye kısayollarını ezberlemekten daha kolaydır.

Bu, bugün sizinle paylaşmam gereken son Windows 11 ipucu. Umarız bu kılavuzdaki bir şey bilgisayarınızda biraz daha üretken olmanıza yardımcı olur, böylece işleri kendiniz için daha da zorlaştırmadan işinizi daha hızlı bitirebilirsiniz.


Geri Dön