20 / 04 / 2024

Burçlara göre emlak ve dekorasyon önerileri!

Burçlara göre emlak ve dekorasyon önerileri!

Astrolog Zeynep Turan, geçtiğimiz günlerde Tepe İnşaat'ın İstanbul Maltepe'deki Narcity ve Narkule projelerinin sakinleriyle bir araya geldi ve 2012 yılına ilişkin tahminlerini paylaştı



Turan, şimdiye kadar ev sahibi olmak için cesareti olmayanların bile bu yıl ev sahibi olmak için cesaret edecekleri bir yıl olacağını söyledi. İşte Zeynep Turan'dan burçlara göre 2012 yılı emlak ve dekorasyon değerlendirmesi:

Türkiye 2012'ye Kova burcunun evinde giriyor. Bu da yaşadığı alana güvenli yatırım demek. Hem yaşadığımız alan hem de yaptığımız yatırım güvenli olsun diyeceğimiz bir yıldayız.

Deprem yönetmeliği değişebilir. Bu durumda emlak yatırımında "önce can güvenliği" sonra da "yaşam kalitesi" artacak.

Özellikle Yay, Balık, Başak ve Oğlak burçları, 1.5 yıldan bu yana yaptıkları yatırımı 2012 Haziran ayına kadar değerlendirebilirler.

Merkür çocuklan, İkizler ve Başak burçları da yatırım için doğru senedeler. Bu yatırımlarını emlak alımında değerlendirmeleri doğru bir karar olur.

2012'de Türk toplumunun emlak yatırımına bakış açısı değişecek. Bu yıl yastık altındaki paraların emlak yatırımına döneceği bir yıl olacak.

Bazı burçlara, Haziran'a kadar emlak yatırımım önerdik ama genel olarak Haziran'dan sonra emlak yatırımları daha da çok artacak.

Akrep, Yengeç ve Balık burçları manzarasız yaşayamazken; Başak, Oğlak ve Boğa burçları ise doğa olmadan yaşayamazlar. Toprağa yakın olmayı ve bitki-hayvan yetiştirmeyi severler.

Aslan ve Koç burcu konforlu yaşamayı, kendilerini özel hissetmeyi severler. Bu özelliklerinden ötürü kendilerini mutlu hissedebilecekleri yerde yaşamak için şehirden uzak olmayı bile tercih ederler.

Yeni dekore edilmiş bir mutfak, içinde kırmızı ve altin renklerinin ağırlıkla yer aldığı dekorasyonlar Aslan burcunun kalbini çalmayı başarır.

Oğlak ve Yengeç burçları soğuğu sever, çok fazla sıcaktan hoşlanmazlar. Derin tavanlı evler bu iki burç için idealdir. Yaşadıkları mekanda ısı yalıtımı olmasını isterler.

Başak ve Boğa burçları titizdir. Evlerini içinde ortalıkta dolaşan kablolar, görmek istedikleri son şeydir.

İkizler ve Başak burçları ev değiştirmekte çok zorlanırken, Yengeç, Aslan ve Koç evlerini değiştirmeyi, ev değiştiremeseler bile evin içinde sürekli eşyaların yerini değiştirmeyi severler.

Terazi ve Yay burçları, şehre tepeden bakmayı severler. Bu iki burç için yaşadıkları muhit büyük önem taşır.

Balık ve Kova burcu sağlamcı oldukları için gayrimenkul yatırımını severler. Aldıkları evde oturmasalar bile konuta yatırım yaparlar.

Kova burçları evinde derinliği sever. Duvarlarında resim asılı olmayan ev onlara göre değildir. Sanatı seven bu burcun evinde mutlaka sanatsal objelere rastlarsınız.

İkizler, Kova ve Terazi burçları da tabloya çok önem verir.

Oğlak, yaratıcılığın burcudur. Evlerinde farklı noktalarda çok enteresan objelerin kullanımına Oğlaklar'da rastlarsınız. Kitap ve ayna çok kullandıkları objelerdir. Oğlaklar'ın yanı sıra Aslanlar da evlerinde çok radikal uygulamalar yapabilirler. Sürpriz dekorasyonlara, parlak renklere genellikle bu iki burcun evinde rastlarsınız.

Terazi ve İkizler burcu, tarihi dokunun olduğu semtlerde yaşamayı severler. Toprak renklerini severler ve bu renklerle mutlu olurlar.

Burçlar ve konut tercihleri

-Koç: Aydınlığın ve güvenlik sistemlerinin ön planda olduğu konutları tercih eder.

- Boğa: Bahçe ve doğa temalı evler öncelikli seçimleridir.

- İkizler: Lüksün ve konforun ön plana çıktığı geniş ve modern çizgilerin hakim olduğu manzaralı konutlar vazgeçilmezleridir.

- Yengeç: Giriş kat ve bahçe zeminli evler ile derin tavanlı, klasikle modern çizgilerin bir arada olduğu konutları severler.

- Aslan: Lüks ve büyük evler öncelikleridir.

- Başak: Başaklar için ev demek hayat demektir. Şehir içindeki evlerde modern çizgileri severler.

- Terazi: İlk tercihi residancedır.

- Akrep: Balkonlu, kış bahçeli ve geniş salonlu ferah evleri tercih ederler.

- Yay: Spor yapabilecekleri alanlara sahip evleri tercih ederler.

- Oğlak: Her şeyi elinin altında olacak şekilde dizayn edilmiş ve teknolojinin ön planda olduğu akıllı evleri tercih eder.

- Kova: Ön planda olan semtlerde yaşamayı tercih ederler.

- Balık: Yeni ve modem tasarımlar olmazsa olmazlarıdır.

Burçların ev dekorasyonundaki tercihleri

Koç: Maviyi çok sever.
Boğa: Boğa burcu insanlan beyaz tonların hakim olduğu aydınlık evleri sever. Işık sistemleri ile uğraşırlar.
İkizler: Cam kullanmayı çok severler.
Yengeç: İpeksi doku ve kumaşlan sever, duvar rengine zaafı vardır.
Aslan: Altın rengi ve kırmızı ev dekorasyonunda vazgeçilmezidir.
Başak: Ahşap dokuyu tercih eder.
Terazi: Cam sever.
Akrep: Lila rengini, mor ve tonlarını çok sever. Akrepler ev dekorasyonlarında da bu renkleri kullanırlar. Aynca yaşam alanlarını kolay ulaşma felsefelerine göre düzenlerler.
Yay: Gördüğünüz en eğlenceli evler Yay burcundan olanlara aittir.
Oğlak: Pınltılı taşlar, kristaller ve parlak renkleri sever.
Kova: Kum rengini (kınk beyazm tonlannı) çok sever.
Balık: Konforu ve teknolojiyi çok sever. Akıllı evler tam bu burcun insanına göredir.

Hürriyet Emlak


Geri Dön