23 / 04 / 2024

Burçlara göre ev dekorasyonu nasıl yapılır

Burçlara göre ev dekorasyonu nasıl yapılır

Milliyet Emlak yazarı Yasemin Aksoy bu haftaki yazısında burçlara göre ev dekorasyonu konulu yazısını kaleme aldı...



Dekorasyon anlayışı astrolojiden etkileniyor olabilir mi Yıldızların enerjilerinin özel hayatımızdan iş hayatımıza kadar yaşamımızın her alanına sihirli değnekleriyle dokunduklarını biliyorduk. Dekorasyon tarzımızın, etkisi altında bulunduğumuz yıldızın sözünü ne kadar dinlediğini merak ettik ve astroloji uzmanı Binnur Zaimler'in görüşlerini aldık...

Evren, mükemmel     bir denge üzerine kurulmuştur. Dört elementin   de yaşadığımız meknlarda dengeli olarak bulunması gerekir. Tıpkı doğum haritalanmızdaki elementlerin dağılımları gibi... Bu yüzden her burcun evinde, her renkten az veya çok objeler bulunması daha doğru bir tercih olur.

İKİZLER,TERAZİ,KOVA

HAVA İçİN ZAMANSIZ TASARIMLAR

Hava burçlarının en rahat ettiği meknlar havadar, modern ve minimalist olanlardır. Zamansız tasarımlar ve meknlar tam onlara göredir. En sosyal ve entelektüel grup olduklarından, evlerinde topluca sohbet edilecek büyük masalar, büyük oturma gruplarını bulundururlar. Gökdelenler, yüksek yerlere konumlanmış siteler hava elementleri için uygun iş ve ev meknlarıdır. Gök mavisinden lilaya, mordan griye elektrik ve havanın tüm renkleri dekorasyonda kullanılabilir. Akıllı ev sistemleri ve teknolojinin hkim olduğu yerlerde yaşamayı tercih ederler.

İkizler, yakın çevresi ile temasta olabileceği semtlerde, ağırlıkla mavi tonlarında döşenmiş bir evde rahat eder. Fiskos koltuklarına bayılır. Terazi uyumlu, güzel, estetik sanatsal nitelikler taşıyan objelerden hoşlanır. Kova ise son teknolojiyi yansıtan cihazların hep yanı başında olmasını, dünya ile iletişim halinde olmayı tercih eder. Büyük bir televizyon ve müzik sistemi bir kova evinin olmazsa olmazıdır.

KOç, ASLAN, YAY

ATEşžİ SOĞUK RENKLERLE YUMUşžATIN

Ateş grubuna dair burçlar mutlaka güneşli, iyi aydınlatılmış mekanlara ihtiyaç duyarlar. Bu renklerin enerjisi çok kuvvetli olduğundan dekorasyonun az da oba soğuk renklerde ince çizgilerle yumuşat imalarında fayda olabilir. Güneşin her tonu, sandan kırmızıya kadar birçok objede kullanılabilir. Lüks olan tüm dekoratif eşyalar, ateş elementleri için yaratılmıştır. Eğlenceyi ve gösterişi sevdiklerinden bir tiyatro sahnesini andıran dekorasyonlara bile kaçabilirler. şžömine, ateş grubunun yaratıcılığını artıran faktörlerden biridir.

BOĞA, BAşžAK, OĞLAK

TOPRAK'IN ANAHTAR SÖZCÜÄžÜ KALİTE

Toprak burçlarının ihtiyacı olan sakin, dingin, mümkünse bahçesi olan bir evdir. Sandan kahverengiye kadar toprak renkleri eve hkimiyet kurabilir. Tamamlayıcı olarak yeşil tonlannı da tercih ederler. Evlerini dekore ederken toprak grubu burçlannın anahtar sözcükleri işlevsellik, kalite ve sadelik olmalıdır. Ahşap renklerinde yer döşemelerinin yanında, taş rengi oturma gruplan ve objeler topraklann evde rahat etmesini sağlar. Boğa için yeşil tonlannda objeler, çiçeklerle süslenmiş bir salon, başak için tamamen doğal, geri dönüşümlü malzemeler, oğlak için ise loş ve antikalann kullanıldığı bir köşe çok rahatlatın olacaktır. Oğlak, koleksiyon yapmayı ve antikalarla ilgilenmeyi sever.

AKREP, YENGEç, BALIK

SU'DAKİ ROMANTİZM VE GİZEM

Suni de olsa küçük bir akarsu, havuz veya denize yakın olmak su gruplarını rahatlatır. Yengeç ve balıklar, evlerinde romantizmi içine alan çiçekli, süslü, renkli köşeler yaratarak sevginin ve mutluluğun artmasını sağlarlar. Yuvarlak hatlarla döşenmiş yatak odası, süslü bir akvaryum, masaj köşesi, ferah bir banyo tüm sezgileri aktive edecektir. Yengeç için mutfak en önemli bölümdür. Annelerimizin evi gibi, bir yengecin evi her zaman kek ve pasta kokmalıdır. Akrepler gizemi sevdiklerinden, biraz loş ve koyu renklerle döşenmiş alanlar konsantrasyonlarını artırabilir. Balıklar ise daha çocuksu, romantik ve değişken evlerde rahat ederler. Odaların her biri farklı renkte döşenmiş olabilir. Mutluluk veren renkleri turkuaz ve pembedir.

Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak

 


Geri Dön