19 / 04 / 2024

Burdur Elmalıyurt-Gölhisar Grup Yolu asfaltlanıyor!

Burdur Elmalıyurt-Gölhisar Grup Yolu asfaltlanıyor!

Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın Burdur ziyaretinde söz verdiği İbecik-Yeşildere,Elmalıyurt-Gölhisar Grup Yolu’nun ilk asfaltı döküldü.



Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım’ın Burdur ziyaretinde söz verdiği İbecik-Yeşildere,Elmalıyurt-Gölhisar Grup Yolu’nun ilk asfaltı döküldü.


AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Burdur İl Genel Sekreteri Servet Olpak, Burdur İl Genel Meclisi Üyeleri ve AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Kamil Özcan ve Emisyon asfalt çalışmasının yapıldığı toplam 20 km grup yolunda inceleme yaptı.


13 MİLYONLUK YOLUN 8 KM’Sİ BU SENE TAMAMLANACAK

2014 yılının Haziran ayında başlayan grup yolunun toplamda 20 km olduğunu ve 13 milyon TL’lik bir yatırım olduğunu dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, bu yıl 8 km’sinin tamamlanacağını açıkladı. İbecik, Yeşildere,Elmalıyurt ve Gölhisar’da yaşayan vatandaşların yol mağduriyeti yaşamamaları için yolun trafiğe hep açık kalacağını dile getiren İGM Başkanı Osman Karakaya; “Geçen yıl ihale ile başlamış olduğumuz toplam 20 km yolumuz, bu yolun inşallah 8 km’si asfaltlanmış ve bitmiş olacak. Gelecek yıl da tamamını bitirmeyi planlıyoruz. Kış şartları geçene kadar bekleyeceğiz ama kış şartları içinde de vatandaşımızın mağdur olmaması için yine yol kullanılabilir hale getirilecek ve bu şekilde gelecek yıla hazırlığını yapmış olacağız” dedi.


EMİSYON ASFALT DÖKÜLDÜ

İbecik-Yeşildere-Elmalıyurt-Gölhisar Grup Yolu’nun asfalt yapım tekniği hakkında bilgi veren Burdur İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan; “Şu anda emisyon asfalt olarak uygulamamızı yapıyoruz. İki kat oluyor, birinci katımız hem astar hem de 19x25’lik mıcır uyguluyoruz. İkinci katımıza da 5x13 tipi bir mıcırla tekrar kapatarak, üstünü daha ulaşıma uygun hale getiriyoruz ama bunu iki kat uyguluyoruz, bu daha sağlıklıdır. Dikkat etmemiz gerek şudur; bu biraz daha kimyasal bileşimlerden oluştuğu için, uygulanma ve hazırlanma esnasında biraz daha titizlik gösterilmesi gereken bir uygulamadır. Maliyet anlamında diğer asfaltlarımızdan çok büyük bir farkımız yoktur. Artımız var uzun vadede çünkü iki kat” diye konuştu.


İKMAL İHALESİYLE EKSİK KISIMLAR TAMAMLANACAK

Grup Yolu’nun eksik kalan kısımlarının ikmal ihalesi ile tamamlanacağını anlatan Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Çan; “Bizim bu yolumuz geçen yıl başladığımız ihalemizle devam ettik. Tamamlanmamış kısımları vardı. Bu sene ikmal ihalesine çıktık. İkmal ihalesinde eksik olan kısımlarını tamamlayacağız. Bu ihalede yarım kalacak gibi sorular oluyor gibi gördüğünüz gibi hem mevsim şartlarına, hem özel idaremizin teknik kapasitesine, hem de firmamızın kabiliyetiyle birleştirerek, bu hizmeti arz etmeye çalıştık” dedi.


İLK ASFALT DÖKÜLDÜ

Teknik bilgilerin verilmesinden sonra AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, Burdur İl Genel Sekreteri Servet Olpak, Burdur İl Genel Meclisi Üyeleri ve AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Kamil Özcan, emisyon asfaltın dökülmesini izledi.

Asfalt sezonun artık 6 aya uzatıldığını dile getiren AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek; “Hakikaten Burdur için mevsim şartları da dikkate alındığında, belki bundan sonra yol yapımlarımız, yılın aşağı yukarı 3 ayına değil, 6 ayına yayılmış olacak ki, bu da yol hizmetlerinin daha güzel verileceğini gösteriyor. Geriye ne kalıyor, merkezi hükümetten tek başına AK Parti Hükümeti’nin tesis edilip, yeterli ödeneklerin gönderilip, planın programın daha geniş tutulması, İbecik, Yeşildere’nin ve bütün köylerimizin daha güzel ulaşım imkanlarına kavuşmasıdır. Hayırlı olsun, başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.



Milliyet


Geri Dön