19 / 04 / 2024

Burdur Nurhan Çiftçibaşı Parkı açıldı!

Burdur Nurhan Çiftçibaşı Parkı açıldı!

Burdur Belediye Meclisi'nin kararıyla Gazi Atatürk Stadyumu'nun yakınındaki parka adı verilen Nurhan Çiftçibaşı Parkı açıldı. Parkın açılış törenine Vali Hasan Kürklü de katıldı...




Burdur Belediye Meclisi'nin kararıyla Gazi Atatürk Stadyumu'nun yakınındaki parka adı verilen Nurhan Çiftçibaşı Parkı açıldı. Parkın açılış törenine Vali Hasan  Kürklü, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Nurhan Çiftçibaşı'nın eşi Gül Çiftçibaşı, oğulları Can ve Cem Çiftcibaşı, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, memur olarak görev yaptıkları yerlerde güzel insanlar tanıdıklarını, Nurhan Çiftçibaşı'nın da bunlardan biri olduğunu söyledi. Vali Kürklü, "Hayatımda tanımaktan mutluluk duyduğum, sohbetinden zevk aldığım insanlardan birisiydi. 15 yıl önce Burdur'da vali yardımcısı olarak görev yaptığım dönemde tanıdığım çok seviyeli, çok babacan, hoş sohbet bir insandı. 15 yıl sonra vali olarak geldiğimde de gözlerinde ilk zamanki sevgiyi görmüştüm" dedi. 


Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Nurhan Çiftçibaşı'nı mesleğe başladığı ilk günlerde tanıdığını aktarırken, "Göreve geldiğimiz günden itibaren insanları öldükten sonra değil yaşarken de onurlandırabilmeyi kendimize şiar edindik. Ama Nurhan ağabeye yetiştiremedik. Ölümü erken oldu" diye konuştu.


Parka isim verilmesinin meclisteki tüm siyasi partilerin oybirliği ile kabul edildiğini anlatan Başkan Ercengiz, "Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Hayatta olan 3 mevkidaşımın adının ya bir parkta ya da bir caddede yaşatılmasını istiyorum. Bu konuda da meclis üyelerimizin bana destek olacaklarına inanıyorum" dedi.


Konuşmalardan sonra parkın kurdelesi Vali Kürklü, Başkan Ercengiz, Çiftçibaşı'nın eşi Gül ve oğulları Can ve Cem Çiftçibaşı tarafından kesildi.


Nurhan Çiftçibaşı'nın oğlu Can Çiftçibaşı, aile olarak Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve emeği geçen herkese teşekkür etti.



Hürriyet


Geri Dön