28 / 03 / 2024

Burger King Almanya'da 89 şubesini kapatacak!

Burger King Almanya'da 89 şubesini kapatacak!

Burger King, 89 şubesini kapatma kararı aldı. Dev restoran zincirinin bu kararı aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu yaklaşık üç bin kişiyi işsiz bırakacak.



ALMANYA'da ortaya çıkan hijyen skandalının ardından Burger King, 89 şubesini kapatma kararı aldı. Bu karar yaklaşık üç bin kişiyi işsiz bırakacak.


Dev restoran zinciri Burger King'in Almanya'da 89 şubesini kapatacak olması, aralarında çok sayıda Türk'ün de bulunduğu yaklaşık üç bin kişiyi işsiz bırakacak. Araştırmacı gazeteci Günter Wallraff ve ekibinin yaptığı gizli çekimler sonucunda, Yi-Ko Holding'e ait kapatılacağı açıklanan şubelerde hijyen kurallarına uyulmadığı, çalışanların ağır şartlarda işlerini yaptıkları ortaya çıkmıştı. Almanya genelinde başka işletmeci ya da şirketlerin sahip olduğu restoranlar ise faaliyetlerine devam edecek. Burger King Avrupa'nın, Almanya genelinde toplam 700 restoranı bulunuyor. Bu restoranlar 25 bin kişiyi istihdam ediyor.


"SUSMAYACAĞIZ"

Yaşanan bu gelişmelerin ardından işini kaybedecek olan 50'den fazla restoran çalışanı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Köln Ehrenfeld'de bir araya geldi. Yaşananlar karşısında kendilerine çıkış mektubu verilmediğini, bunun da işsizlik parası bile almaya engel olduğunu belirten çalışanlar, kendilerini adeta kara bir deliğe düşmüş gibi hissettiklerini söylediler. Kimi arkadaşlarının kredi çekerek ev ve araba aldığını, kiminin ise ailenin tek çalışanı olduğu için bu durumdan dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler. Bu haksızlık karşısında susmayacaklarını dile getiren çalışanlar, önümüzdeki günlerde daha büyük eylemlere imza atacaklarını sözlerine eklediler.


Hürriyet


Geri Dön