20 / 04 / 2024

Burger King bu yıl 70 restoran açacak

Burger King bu yıl 70 restoran açacak

TAB Gıda bünyesinde Türkiye'ye 1995 yılında giren Burger King, 300'üncü restoranını İstanbul Başakşehir'de açtı



Dünyada 314 restorana sahip ABD'den sonra ikinci franchise konumunda bulunan Türkiye, bu yıl 70 yeni restoran açarak ilk sıraya yerleşmeyi hedefliyor.


TAB Gıda bünyesinde Türkiye'ye 1995 yılında giren Burger King, restoran sayısı bakımından Türkiye'yi lider yapacak. Dünyada 314 restorana sahip ABD'den sonra ikinci franchise konumunda bulunan Türkiye, bu yıl 70 yeni restoran açarak ilk sıraya yerleşmeyi hedefliyor. Geçen yıl 600 milyon lira ciroya ulaşan Tab Gıda'nın bu yıl 850 milyon lira ciroya ulaşacağını belirten Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu, "Bu yıl Tab Gıda olarak Burger King, Sbarro ve Popeye's olmak üzere toplam 120 restoran açacağız. Bunun için 70-80 milyon liralık yatırım yapacağız. Hedefimiz Tab Gıda olarak 2015'te 1200 restorana ulaşmak" dedi.
Tarıma yatırım yapacak
Her yıl 2 bin kişiyi işe aldıklarını ve çalışanlarının genellikle gençlerden oluştuğunu belirten Erhan Kurdoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'de büyük bir alıcı konumundayız. Yılda ortalama 400 milyon liralık gıda alımımız oluyor. Türkiye'de en önemli eksiğimiz tarım endüstrisinin gelişmemiş olması. Tarımda çok büyük yatırım yapılması gerekiyor. Türkiye tarımda yatırımı gerçekleştirebilirse 10 yıl içerisinde ihracat fazlası olan ülkelerden biri konumuna gelebilir. Bu yatırımlara ön ayak olmak amacıyla tarım konusunda bir çok yatırım başlattık. Avrupa'nın en büyük süt çiftliği yatırımını yaptık. 12 bin baş hayvan kapasitesi olacak. Yılda 50 bin ton süt üretimi yapacağız. Bu çiftliğe bu yıl 20 milyon liralık ek yatırımımız olacak."
Satış lideri 4 restoran
Burger King Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Kevin Higgins, Türkiye'de 300'ncü restorana ulaşmanın önemini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Türkiye, dünyada en büyük franchise kuruluşu olma hedefi koymuş. Burger King sisteminde güzel bir rekabet var. Burger King için en önemli franchise gruplarından biri olan Türkiye'de en çok satışı olan 50 restorandan 4'ü bulunuyor. Burger King rakibine kıyasla Türkiye'de diğer ülkelerin aksine daha üstün. Burger King'in, Türkiye'de sattığı ürünlere baktığımızda, giderek pozisyonunu 1 numaraya getiriyor. Burger King alevde ızgarada başarılı, Türkiye de mangal seven bir ülke olduğundan damak tadına uygun. Türkiye büyük bir ülke ve genç bir ülke. Bu daha yapılacak çok şey olduğu anlamına geliyor. Birinci olma hedefi fazla hırslı bir talep değil."
Türkiye'nin krizde başka ülkere göre gayet iyi gittiğini kaydeden Higgins, "Genelde zorlu ekonomik koşullarda markamız iyi gitti. Türkiye en üst performansı gösteren ülkelerden biri. Bizim hesaplarımızı karşılaştırmalı satış büyümesine göre yapıyoruz. Türkiye'de bu gerçekten en üst düzeyde. Dünya çapında yüzde 10'a girmiş durumda" dedi.

Dakikada 650 kişiye servis yapılıyor

120 milyon kişi yılda Burger King restoranlarına geliyor.
Restoranlarda dakikada 650 kişiye servis yapılıyor.
Yılda 9 bin ton kırmızı et kullanılıyor.
Bu da 60 bin büyükbaş hayvana denk geliyor.
9 milyon adet tavuk kesilirken, 4 bin ton süt tüketildi.
Kullanılan 20 bin ton işlenmiş patates, 10 bin dönüme denk geliyor.

Ürünlerde tuz ve şeker azalıyor

OBEZİTEYİ önlemek için trans yağ içermeyen kızartma yağına geçtiklerini ifade eden Caner Dikici, şu bilgileri verdi: "Bunun mali değerini de ödüyoruz. Normal yağa göre yüzde 25 daha pahalı. Ayrıca tuzu ve şekeri azalmış ürünlerle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Ayrı bir menü olarak sunmak yerine, tüm ürünlerimizde çalışıyoruz. Sadece bizim markamızda değil bütün sektörde tuz oranını azaltma eğilimi var. Lezzeti kaybetmeden yapmaya çalışılıyor."

Oyuncak dışında tüm ürünler Türk malı

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, 40 ilde ve 120 civarında ilçede bulunduklarını aktararak, "Restoranlarımızı KKTC'ye de taşıdık. Gürcistan Havaalanı'nda da varız. Restoranlarımızın büyük bir bölümü alışveriş merkezlerinde yer alıyor. Son 3-4 senede ciddi bir alışveriş merkezi açılımı var. 170 restoranımız alışveriş merkezlerinde" dedi. Dikici, oyuncaklar dışında bütün ürünlerin Türkiye'den tedarik edildiğini kaydetti.
Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

300'üncü mağazayı açtı, hedef 2020'de 2 bin restorana ulaşmak
Burger King her yıl 140 restoran açarak 5 yılda 700 restorana, 2020'de ise 2 bin restorana ulaşmayı hedefliyor
ATA Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, Burger King'in Türkiye'deki 300'üncü mağazasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 40 ilde 100'ün üstünde ilçede 300 Burger King restoranını faaliyete geçirdiklerini söyledi. Burger King'in Türkiye'de özelikle son 5 yıldaki büyüme hızına dikkati çeken Kurdoğlu, TAB Gıda'nın tüm dünya genelinde bin 500'den fazla Burger King franchise işletmesi arasında 2. sırada yer aldığını açıkladı, Bu sene açacakları 60-70 restoran için toplamda 70-80 milyon liralık yatırım yapacaklarını dile getiren Kurdoğlu, 2 sene içerisinde Türkiye'nin her ilinde restoranlarının bulunmasını hedeflediklerini bildirdi.
Sabah

60 yeni restoran açıp 2 bin kişiye iş verecek 
Amerikalı fast-food zinciri Burger King, Türkiye'deki 300'üncü restoranını İstanbul Başakşehir Sular Vadisi'nde hizmete açtı.
 
Burger King, Sbarro ve Popeyes markalarının Türkiye temsilcisi Ata Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, "Yılda ortalama 140 restoran açarak önümüzdeki 5 yılda 700 restorana, 2020 yılında ise 2 bin şubeye ulaşmayı hedefliyoruz." dedi. Holding bünyesindeki Tab Gıda'nın tüm dünya genelinde bin 500'den fazla Burger King franchise işletmesi arasında önemli bir konumda olduğunu dile getirdi. Kurdoğlu, bu sene açacakları 60-70 restoran için toplamda 70-80 milyon liralık yatırım yapacaklarını vurgularken, 2 sene içerisinde tüm illerde bulunmayı amaçladıklarını aktardı. Gıda yatırımlarıyla 10 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Kurdoğlu, "2010 yılında toplam 2 bin kişiye daha iş vermeyi hedefliyoruz." açıklamasını yaptı. TAB Gıda 2009'u 600 milyon lira ciro ile kapattı. Bu yılki hedef ise 800 milyon lira. Burger King'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Kevin Higgins ise 2008 ve 2009'da TAB Gıda'nın dünya çapında Burger King franchise şirketleri arasında 'En Hızlı Büyüyen Şirket' seçildiğini belirterek, "Krizde Türkiye en üst performansı gösteren ülkelerden biri." diye konuştu.
Zaman

300. Burger King'i açtı 2 bin kişiyi işe alacak 
300. Burger King'i açan TAB Gıda, 80 milyon lira yatırım yapacak ve 2 bin kişiye daha iş yaratacak

Ata Holding bünyesindeki TAB Gıda, Master Franchiseliği'ni üstlendiği ünlü fast food markaları Burger King, Sbarro ve Popeye'yi büyütüyor. Ata Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, Burger King, Sbarro ve Popeyes markalarıyla  yılda ortalama 140 restoran açarak 5 yılda  700 restorana, 2020 yılında ise 2 bin restorana ulaşmayı planladıklarını söyledi. Burger King'in Türkiye'deki 300'üncü restoranının açılışında konuşan Kurdoğlu, Türkiye genelinde 40 ilde 100'ün üstünde ilçede 300 Burger King restoranını faaliyete geçirdiklerini söyledi. Burger King, Sbarro ve Popeyes markaları ile 10 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirten Kurdoğlu, 2010 yılında toplam 2 bin kişiye daha istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

60-70 YENİ RESTORAN
Bu yıl açacakları 60-70 restoran için toplamda 70-80 milyon liralık yatırım yapacaklarını dile getiren Kurdoğlu, 2 sene içerisinde Türkiye'nin her ilinde restoranlarının bulunmasını hedeflediklerini söyledi.

Dünyada ikinci sırada
Kurdoğlu, TAB Gıda'nın tüm dünya genelinde bin 500'den fazla Burger King franchise işletmesi arasında 2. sırada yer aldıklarını ve birinci olan Amerika'daki  şirketin 314 Burger King restoranı bulunduğunu bildirdi.
Star

Burger King 300. mağazasını açtı bu yıl 2 bin yeni istihdam hedefledi
ATA Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, Burger King'in Türkiye'deki 300'üncü mağazasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, 40 ilde 100'ün üstünde ilçede 300 Burger King restoranını faaliyete geçirdiklerini söyledi. Kurdoğlu, TAB Gıda olarak Master Franchiseeliği'ni üstlendikleri Burger King, Sbarro ve Popeyes markaları ile 10 bin kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, şöyle konuştu: '2010 yılında 2 bin kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyoruz.'
Akşam


Geri Dön