27 / 04 / 2024

Burhaniye'de kıyı işgali krizi!

Burhaniye'de kıyı işgali krizi!

DEMİRYOLLARI Limanlar ve Hava Meydanlan İnşaatı Genel Müdürlüğü tarafından Burhaniye'ye yap tınlan Kıyı Eıozyonu Önleme Mahmuz inşatı'nıa kıyı İşgali ve ÇED sürecinden geçmediği geıekçesiyle belediye tarafından duyuruldu...



Burhaniye Belediyesi'nın CHFli Belediye Başkanı Fikret Akova, projenin 31 Aralık 2012'de denize kayaların doldurulmasıyla başladığını hatırlatarak, ilk gun kaymakamlığın talimatıyla durdurulan çalışmaların geçen 24 Ocak'ta yeniden başladığım aktardı Akova, "Denize yapılan bu kaya dolgusu hem deniz ekosistemine hem de bölgede bulunan antik limana zaraı verecek. Üstelik bu dolgu işlemi 30 Haziran 2010 talihli DLH'nin kendi laporunun tara aksi bir işlem. Turizmciler ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi. Biz belediye olarak çalışmanın durdurulması istedik. 

Bakanlık'tan da pıojeyi istedik- Bu isteğimiz 11 ay sonra 2012'de yapılan 12 mahmuzun plan teklifi. 19 Aıabk 2013 de bize gönderildi. 

Başkanlığımız bu teklifteki teknik ve hukuki eksikleı nedeniyle olumsuz cevap verdi. Yaklaşık 15 gundur süren 2013 yılındaki kıyı tahribatına yol açaa hukuka aykırı son uygulamalarda ise Burhaniye Belediyesine gönderilen Uygulama İmar Planı teklifi dahi bulunmuyor" dedi. 

Dava açıldı DLH Bursa IV Bölge Mudutlugu'nce yürütülen çalışmanın ilçe halkı tarafından tepki ile karşılandığım, doğa katliamına yol açtığı ve gürültü kirliliğine neden olduğu yönündeki şikayetlerini değerlendiren Belediye Zabıta Müdürlüğünün 29 Kasım'da "Kıyı işgali yapıldığı" yönünde tutanak duzenledlğüıl belirten Başkan Akova. Burhaniye Belediyesi imar Mudurluğu'mın 10 Aralık'ta da "Kıyı kanununa ayknı yapılaşma, kıyı kenar çizgisini işgal ve gürültü kirliliği" gerekçesiyle tutanak düzenleyip, çalışmayı durdurduğunu kaydetti Akova, idari başvur ula ı m ve yasal tutaııaklaıın düzenlenmesinden soma Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığına uygulamayı yapan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, ayrıca Balıkesiı idare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma talepli dava açtıklarım da kaydetti. 


Hürriyet Ege


Geri Dön