19 / 04 / 2024

Burhaniye'deki Tariş'in yeri iş merkezi olacak!

Burhaniye'deki Tariş'in yeri iş merkezi olacak!

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 76 nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooparitifi'ne (Tariş) ait arsaya iş merkezi yapılması kararlaştırıldı



8 dekarlık arsaya iş merkezi yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesiyle ilgili olarak yapılan olağanüstü genel kurul tartışmalara sahne oldu.

Belediye düğün salonunda yapılan toplantıda Tariş arsasına iş merkezi yapılması için 30 yıllığına yıllığı 60 bin euro karşılığı ihale çıkarılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi konusu tartışıldı. Toplantıda bazı üyeler konunun yeterince duyurulmadığından şikayet ederken bazıları da 60 bin euronun azlığından yakındı. Burhaniye Tariş eski müdürü İsmail Çancı yaptığı konuşmada, 60 bin euronun kendini tatmin etmediğini belirterek, daha fazla değer kazanmasını istedi. Atıf Doğrular da konuşmasında projenin geliştirilmesini önerdi. Uzun tartışmalardan sonra arsanın yıllığı 70 bin aurodan ihaleye çıkarılması oylandı. Salonda bulunan üyelerden 37 si kabul oyu kullanırken, 6 kişi de ret oyu verdi. Eleştirilerin ardından kürsüye gelen belediye başkanı ve Tariş Başkanı Fikret Akova, eleştirilerin haksız olduğunu söyledi. Konu üzerinde 3 yıldır çalıştıklarını belirten başkan Akova, "Buraya yaklaşık 2 milyon auroluk bir yatırım yapılacak. Burasının ilçenin çekim merkezi olmasını istiyoruz. Biz de daha yüksek paralarla ihaleye çıkaralım isteriz. Ancak bedel çok yüksek olunca ihaleye giren olmayabilir. İlçede konut sıkıntısı yok. Ancak çarşıya ihtiyaç var. İhaleyi alan firma 30 yıl sonra üzerinde binalarla birlikte arsayı Tariş'e bırakacak. Biz üyelerimiz hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi.
Sabah Emlak


Geri Dön