18 / 04 / 2024

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi mirasının daha da değer kazandığını belirterek, “Bursa’nın tarihini gün yüzüne çıkarırken, sivil mimarlık örneği yapılara da sahip çıkıyoruz. Ali Paşa Konağı, Ali Paşa Mahallesi’ndeki Fışkırık Caddesi ve Süleyman Çelebi Lisesi’nin yanında bulunan önemli bir eserdir” dedi.

Altepe, 1800’lü yılların başından bugüne ulaşan binanın ihtişamlı bir yapı olduğunu ifade ederek, “İki asırdır güzelce korunan konak, Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınıp kamulaştırıldı, restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlandı” diye konuştu.


Yapının taşıyıcı sisteminin çok dayanıklı olduğunu söyleyen Altepe, bu sistemin daha da sağlamlaştırılıp üzerinin giydirileceğini belirtti. Eksiklerinin tamamlanmasıyla yaklaşık 6 ay içinde yapının biteceğini anlatan Altepe, “Yaklaşık 6 ay sonra yenilenen yüzüyle hizmete açılacak olan Ali Paşa Konağı, ‘Hanımlar Konağı’ olarak İvazpaşa, Maksem ve Ali Paşa mahallelerinde yaşayan halka hitap eden, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir mekan olacak” şeklinde konuştu.


Hürriyet


Geri Dön