19 / 04 / 2024

Bursa da `gün bugün' dedi

Bursa da `gün bugün' dedi

Ekonomik durgunluğu canlandırmak için İstanbul'da başlatılan "Alışveriş için en güzel gün bugün kampanyasına Bursa'daki tarihi ve modern çarşılar da katıldı.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen kampanyanın kentteki alışverişi yüzde 30 ila 35 arasında canlandırması bekleniyor. Bu kampanyanın Bursa için çok önemli bir fırsat olduğuna değinen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Celal Sönmez, "Bu çalışma moralsizliğe karşı bir meydan okuma olarak algılanabilir. Kısa sürede tüm ülkeye yayılması beklenen bu kampanyaya ikinci kent olarak katılıyoruz" dedi.

YÜZDE 15 DARALMA

Toplumdaki motivasyonu artırmaya yönelik bu çalışmaların Bursaínın ekonomik gücünün ve Anadolu'daki öncülüğünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Sönmez, kampanyanın 31 Aralık tarihine kadar devam edeceğini vurguladı. Bursa'daki talep daralmasının yüzde 15 civarında olduğunu ifade eden Sönmez, ekonomik durgunluğun önüne geçmek için olumlu düşünmek gerektiğini belirterek şöyle devam etti: "Hepimiz hem tüketici hem de üreticiyiz. Bir anlamda iş tükettiğimiz ölçüde var olacaktır. İstihdam ve işsizliğe karşı sorunların çözülmesi, ekonominin ağır dönen çarklarının hızlandırılması, durgunluğun direncinin kırılması ile ilgidir. Bizler bu amaçla güç birliği yapıyoruz."

70 milyon YTL'lik kaynak

BURSA Sanayi ve Ticaret Odası olarak varolan kaynaklarını üyelerine kullandırdıklarını anlatan Celal Sönmez, 2008 yılında bini aşkın Bursalı işletmeye toplam 20 milyon YTL kaynak kullandırdıklarını belirtti. Ağırlıklı olarak KOBİ'lerin kullandığı kredinin 30 bin YTL'yi aşmadığını vurgulayan Sönmez, hedeflerinin 2009'da kullandırılacak toplam kredi miktarını 50 milyon YTL artırarak, 70 milyon YTL'ye çıkarmak olduğunu bildirdi."

Mali kriz virüs gibi yayılıyor

BURSA'da kapanan üretim tesisleri hakkında da konuşan Celal Sönmez ekonomik krizi bir virüse benzeterek, şöyle devam etti: "Bunun vücuda girişi, uykuda kalması ve tesirin yoğun göstereceği bir zaman dilimi oluyor. Sonunda tabii ki geçecektir. Kapanan işyerleri ve çıkarılan işçiler ile ilgili net rakamlar yok. Ancak bunların rahatsız edici boyutta olduğunu biliyoruz."

Akşam

Geri Dön