26 / 04 / 2024

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.



Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş Mahallesi'nde 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi Projesi'nde sona gelindi. Dev merkezin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi kapsamında park ve dinlenme alanları, 82 araçlık otoparkı, yürüyüş yolları yapıldı. Dev sağlık merkezi, plânlı şehirleşmenin en güzel örneği oldu.

Bodrum artı 3 kattan oluşacak kültür merkezin de, alışveriş alanları, PTT, 2 muhtarlık, toplantı salonları, atölyeler, nikâh-sergi salonları, kafeterya bulunuyor. Bütün ihtişamıyla ortaya çıkan ve açılış için gün sayan proje Bursa’ya hitap edecek yepyeni bir yaşama alanı olacak. 

Bölge halkıyla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş sakinlerine projeyi nasıl bulduklarını sorarken, aldığı olumlu cevaplar karşısında da büyük mutluluk duydu. Bölge halkı, uzun zamandır Demirtaş’a nefes aldıran bir meydan ve bu bölgeye değer katacak bir kültür merkezine ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi çalışmalarda son aşamaya geldiklerini ve en kısa süre içerisinde projeyi hizmete açacaklarını belirten Başkan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak Demirtaş’a ciddi yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bursa’nın en güzel meydanını burada inşa ettik. Meydanın yanı sıra kültür merkezi, park ve dinlenme alanları, otoparkı ve yürüyüş yolları ile yeni bir cazibe merkezi ortaya çıktı. İnşaat çalışmalarımız tamamlandı. Şu anda temizlik ve çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor. İnşallah en kısa sürede hizmete açacağız. Demirtaş Belediyesi, Osmangazi Belediyesi’ne bağlandıktan sonra hak ettiği hizmetlere kavuştu. Bu yeni projemizin de Demirtaş için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Geri Dön