20 / 04 / 2024

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

ADB’de yayın yapan Business Insider internet dergisi dünyada bin dolara yaşanabilecek ucuz ve kaliteli şehirleri sayfalarına taşıdı. O listede Türkiye’den ise Bursa yer aldı.



4- Bursa - Türkiye

Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olan Bursa, listeye adını 'Yeşil Şehir' olarak yazdırdı. Park ve bahçeleri, doğal yeşil alanları ve Uludağ’da bulunan doğa ve kayak alternatifi doğa severler için harika bir seçenek. Bursa'nın merkezindeki bir daire ve aylık ortalama yaşam masrafları yaklaşık 650 dolar değerinde.

5- Monterrey - Meksika

1 milyondan biraz fazla nüfusa sahip olan Monterrey kenti, Business Insider'ın yaşam kalitesi sıralamasında kendisine Paris ve Milano'nun da önünde yer buldu. Sanayi merkezi olan şehir merkezinin dışında tek yatak odalı bir dairede yaşamak ve temel giderler aylık yaklaşık 900 dolar civarında.

6- Cape Town - Güney Afrika

Masmavi suları, harika havası ve kentin üzerinde yükselen ikonik Masa Dağı ile Cape Town yaşamak için ideal bir yer olabilir. Kent merkezinin biraz dışında tek yatak odalı bir daire ve aylık yaşam masraflarının ortalaması yaklaşık bin dolara mal oluyor.


Geri Dön