20 / 04 / 2024

Bursa, dünyayla boy ölçüşebilecek konutlar üretiyor!

Bursa, dünyayla boy ölçüşebilecek konutlar üretiyor!

İNŞAAT Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSÎAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'da konut satışının arttığını açıkladı. Mescioğlu, Ocak'ta 129, Şubat'ta 141, Mart'ta 115 ve Nisan'da 116 konut satıldığım kaydetti.



İNŞAAT Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSÎAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'da konut satışının arttığını açıkladı. İlk 4 ayda yabancılara konut satışında bekledikleri bir tablo ile karşılaştıklarım söyleyen Mescioğlu, Ocak'ta 129, Şubat'ta 141, Mart'ta 115 ve Nisan'da 116 konut satıldığım kaydetti. Geçen yıl ilk 4 ayda 423 konut satıldığını hatırlatan Mescioğlu, bu yıl aynı dönemde konut satış oranının yüzde 18,44 artarak, 501'e ulaştığım dile getirdi. 


FUAR GEZİLDİ

Türkiye'deki konutlara en çok Irak, Suudi Arabistan, Kuveyt, Afganistan, Rusya ve İran'dan talep geldiğini söyleyen Mescioğlu, "İMSÎAD olarak üyelerimizi Kuveyt ve Dubai Fuarları'na götürdük. Ayrıca Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile birlikte düzenlediğimiz 2015 - 2016 fuarlarına yurt dışı alım heyetleri getirdik. Aracı kuruluşları da getirdik. Bursa'mn cazibe merkezi olması da bizim elimizi kolaylaştırıyor" diye konuştu. Bursa'daki yapıların öne çıkan özelliklerinden de bahseden Mescioğlu, "Bursa'da üretilen konutlar, özellikle üretim ve satış açısından en uygun konut diyebiliriz. Müteahhitler de dünyadaki örnekleri gezip, ince eleyip, sık dokuyor. Onları değerlendirmeleri ve örnek almaları ile Bursa'da dünya arenasında boy ölçüşebilecek konut üretmeye başladı" dedi. 


UYGUN FİYAT, YÜKSEK ÖZELLİK

Yabancılar için konutta avantaj oluşturan konulardan birisinin de fiyat olduğunu belirten Mescioğlu, "Bizden aldıkları konut ve konuma baktıklarında aynı özellikte konutları başka yerden almaları mümkün gözükmüyor. Sektör temsilcilerimiz, yüksek Özellikte konutu uygun fiyata satabiliyor. Bu da onlarına tercih sebeplerinden birisi diyebiliriz'' diye konuştu. 



Hürriyet Bursa Ek 


Geri Dön