20 / 04 / 2024

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa Gemlik'te kamulaştırılan binalar yıkıldı!

Bursa Gemlik Belediyesi tarafından ilçede kamulaştırılan binalar yıkılıyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.



Bursa Gemlik Belediyesi, plansız ve çarpık yapılaşma nedeniyle kamulaştırılan binları yıkıyor. Kamulaştırma çalışmaları mahallelere nefes aldırmaya devam ediyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre, yapılan imar düzenlemeleri sonrasında yeni yollar ve caddeler yenileniyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Yılmaz, “Yaşanabilir bir şehir için ulaşımdan yeşil alana kadar planlı ve modern Gemlik için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Emlâk İstimlâk Müdürlüğü tarafından Hamidiye Mahallesi Melten Sokak ve Ihlamur Sokak’ta bulunan binalar kamulaştırıldı. Kamulaştırması tamamlanan binaların yıkım işlemleri gerçekleşti. 

Yılmaz, son olarak şu açıklamalarda bulundu: “Gemlik’in bazı bölgelerinde yaptığımız kamulaştırmalar ile birlikte yeni eğitim alanları oluşturma, yeni meydanlar kazandırma, yolları açma ve genişletme, çürük binaları yenileyerek depreme dayanıklı ve yaşanılabilir alanlar teşkil etmek için çalışmalar yürütüyoruz.”


Geri Dön