27 / 04 / 2024

Bursa Göktepe'de tapu dağıtımı yapıldı!

Bursa Göktepe'de tapu dağıtımı yapıldı!

Orhaneli Belediyesi tarafından, Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurum ve kuruluşların katkılarıyla Göktepe Mahallesi’nde oluşturulan imar alanı içerisinde tanzim edilen arsaların ve inşa edilen hobi evlerinin tapularını dağıttı.



Orhaneli Belediyesi, Göktepe Mahallesi’nde oluşturulan imar alanı içerisinde tanzim edilen arsaların ve inşa edilen hobi evlerinin tapularını dağıtmaya başladı. İlk olarak hobi evlerinin açılışı yapıldı, ardından Göktepe Mahallesi’nde tapular, törenle sahiplerine verildi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, tarıma elverişli olmayan alanların, yapılan planlamayla 82 kat değer kazandığını dile getirerek “Yöre insanımıza ekonomik anlamda ciddi katkı sağlayacak olan bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şükürler olsun. Bu projemizin hayata geçirilmesinde emek ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye açıklama yaptı. 

Törende açıklamalar yapan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, tarıma elverişli olamayan ve 30 tarlanın bulunduğu alanda 364 dönüm üzerinde planlama yapıldığını da dile getirdi. 

Yapılan planlamadan 621 kişinin faydalandığını da söyleyen Başkan Tatlıoğlu, “Burası 800 rakımın üzerinde, tarıma elverişli olmayan bir alandı. Arazisi olan insanlar belki de buralarda yerlerinin olduğunu dahi bilmiyorlardı. Çünkü bu alan ekilip dikilen bir yer özelliği taşımıyor. Biz BUSAD’ın hobi evleri yapılması talebi olunca mahalle muhtarı ve sakinleriyle bir araya geldik ve burada imar planı yapmak için harekete geçtik” dedi.
 


Geri Dön