28 / 03 / 2024

Bursa Görükle'ye metro müjdesi!

Bursa Görükle'ye metro müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Görükle sakinlerine müjde verdi. Altepe, Kestel’den üniversiteye kadar gelen metro hattının bundan sonra Görükle kent merkezine kadar uzatılacağını söyledi.




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Görükle’nin  İzmir  Yolu’yla bağlantısını sağlayan Anafartalar Bulvarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete alındı. Açılış töreninde konuşan ve Bursa’nın yol imalatı konusunda altın dönemini yaşadığını vurgulayan Başkan Altepe, 10 ilçede kurulan şantiyelerle gece gündüz üretim yapıldığını kaydederek, Bursa’da 1.5 yıl içerisinde asfaltlanmayan köy yolu kalmayacağını açıkladı.


Yeni yol açma ve yol genişletme, köprü ve kavşak düzenlemeleri ve raylı sistem yatırımlarıyla Bursa’da ulaşım sorununa köklü çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, Görükle’nin İzmir Yolu’yla bağlantısını sağlayacak yeni bir ana arteri daha hizmete soktu. Çift taraflı 2.5 kilometre uzunluğuna sahip, 1.5 milyon TL’ye mal olan Anafartalar Bulvarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından trafiğe açıldı.


Yol için 1 yılda 770 milyon TL


Açılış töreninde konuşan Başkan Altepe, Bursa’nın yol imalatı konusunda altın dönemini yaşadığını vurguladı. Bundan önce İl Genel Meclisi döneminde yol için çıkartılan son bütçenin 8 milyon TL olduğunu belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak son 1 yıl içerisinde asfaltlama ve yol açma giderleri için 770 milyon TL harcadıklarını ifade etti. Bütçedeki en önemli yatırım kalemini yolun oluşturduğunu, 10 ilçede kurulan şantiyelerle köy yolları dahil tüm ulaşım noktalarının sıcak asfaltla kaplandığını söyleyen Başkan Altepe, “İnşallah önümüzdeki 1.5 yıl içerisinde tüm yol çalışmalarımız tamamlanmış olacak. Bu alanda yüzlerce milyon TL’yi ulaşım çalışmaları için sarf etmiş olacağız. Bunlar büyük rakamlar. İşte Büyükşehir bu demek! Onlarca yıldır konuşulup da yapılamayan yatırımların yapılması demek. Halkımız desteklediği müddetçe bizler de yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.


Görükle’ye metro müjdesi


Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, yol açılışında Görükle sakinlerine bir de müjde verdi. Kestel’den üniversiteye kadar gelen metro hattının bundan sonra Görükle kent merkezine kadar uzatılacağını, bu konudaki çalışmaların hızla sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’nın erişilebilirliği bu dönemde başladı. Uçaklarımız, helikopterlerimiz, deniz otobüslerimiz çalışıyor. Raylı sistemler yapılıyor. Bursa, ulaşımda ayrı bir vizyon ortaya koyuyor. Metro Görükle’den Kestel’e kadar 31 kilometre boyunca yolcu taşıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde üniversiteden Görükle merkezine de aynı projemizi uygulayacağız. Onu da en kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.


Açılış töreninde söz alan Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Reşat Aktaş ise Görükle’ye yapılan yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkürlerini iletti. İlçenin bu dönemde fark edilir bir hizmet almaya başladığını kaydeden Aktaş, “Alt yapı çalışmaları tamamen bitti. BUSKİ hizmet binası da kuruldu. Anafartalar Bulvarı hizmete alındı. Atatürk Bulvarı’yla ilgili de ihale aşamasına gelindi. Yapılan tüm yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğa sahip Anafartalar Caddesi’nde 6 bin 280 ton sıcak asfalt, 3 bin 685 ton plentmiks, 4 bin ton alt temel dolgu çalışması yapıldı. Bordür ve tretuvar çalışmaları kapsamında 7 bin 200 metre bordür, 10 bin metrekare tretuvar-parke döşendi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön