25 / 04 / 2024

Bursa Gürsu gençlik merkezine kavuşuyor!

Bursa Gürsu gençlik merkezine kavuşuyor!

BursaGürsu Belediyesi tarafından bölgede  hayata geçirilen gençlik merkezi’nin inşası devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalar hızlandı. 



Bursa Gürsu Belediyesi tarafından inşa edilen gençlik merkezi’nin altyapı çalışmaları yapılıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yapılan projenin yakın zamanda tamamlanması hedefleniyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gürsu bölgesinde kültürel yaşamın zenginleşmesini sağlamak için, ’Kültür Kenti Gürsu’ sloganıyla birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gençlik merkezimizin faaliyete başlamasıyla, ilçemizin kültürel etkinlik olanakları konusundaki mekan eksikliğini gidermiş olacağız. İlçemiz, gençlik merkezi ile çağdaş kent kimliğine bir zenginlik daha katmış olacak. Sosyal belediyeciliğin gereği olarak gençlerimizin sahip oldukları enerjiyi faydalı uğraşlar için kullanması yönünde olanaklar sunmak görevimiz. Gençlerimize kültürel etkinlik alanlarında sosyal yaşamın içerisinde olma imkanı sunulacak olan merkezin hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Osmanlı mimarisine sahip olacak Gürsu Gençlik Merkezi, 692.74 metrekarelik inşaat alanında yükselecek. Gençlik Kültür Merkezi, gençlerin, eğitim, kültür, sanat alanlarında çeşitli eğitimler alabileceği, kültürel faaliyet yapabileceği önemli bir merkez olarak inşa edilecek. Merkez bünyesinde, dans ve folklör salonu, müzik işliği, loby ve bekleme odası, öğretmenler odası, idari ofis, 2 adet derslik, bilgisayar işliği, plastik sanatları işliği, kütüphane, zeka oyunları işliği, el sanatları işliği ve resim işliği bulunacak.


Geri Dön