18 / 04 / 2024

Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi 6 ayda tamamlanacak!

Bursa İHH Afet Koordinasyon Merkezi 6 ayda tamamlanacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince yapımına devam edilen Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.



Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneğince yapımına devam edilen Afet Koordinasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.


Dernek Başkanı Hüseyin Kaptan ve beraberindekilerle Yeni Yalova Yolu'nda Şehirler Arası Otobüs Terminali yakınındaki inşaat alanına gelen Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı.Bodrum dahil 4 katlı olacak binada, konferans, eğitim ve toplantı salonları, acil durumlarda kullanılacak malzeme depoları, bin kişi kapasiteli yemekhane gibi bölümlerin bulunacağı belirtildi.Karaloğlu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin afet riski yüksek bir coğrafyada yer aldığını hatırlattı.


Marmara'nın da Türkiye'de birinci derece deprem riski olan bir bölge olduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Bu bölgede bir taraftan kamu kurumu olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağlı İl Müdürlüğümüz ile belediyeler bu faaliyetleri yerine getirmekte fakat bunun yanı sıra afete hazırlanma ve müdahale konusunda sivil toplumun da kamunun yanında yer alması gerekiyor" dedi.


Karaloğlu, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde afete hazırlık ve müdahale konusunda eksikliklerin görüldüğünü ve bunun ardından toplumsal bilinç oluştuğunu anlattı. İHH'nın, bu konuya önem veren sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna değinen Karaloğlu, "İHH'nın, son dönemde aldığı kararlardan sonra sadece afetten sonra değil, gönüllü arama kurtarma ekipleri ile devletin kurumlarının yanında yer alma çabaları var. Bu merkez hem lojistik depolarıyla hem de eğitim sınıflarıyla Marmara Bölgesi için iyi düşünülmüş ve planlanmış bir koordinasyon merkezi. Zannediyorum Türkiye'de hiçbir sivil toplum örgütünün böyle bir merkezi yok" diye konuştu.


İnşaata ilişkin bilgi veren Kaptan da merkezin yapımını 6 ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.Daha sonra Kaptan, Vali Karaloğlu'na İHH İnsani Yardım Vakfı amblemi bulunan hediyeler verdi.



Radikal


Geri Dön